Török foci

Megtriplázza Dzsudzsák a pénzünket?

Második hivatalos mérkőzésére készül a török Bursaspor színeiben Dzsudzsák Balázs: a magyar válogatott szélső csapatának győzelme komoly kasszával kecsegtet a fogadóknak.

Dzsudzsák a sztár a Bursában / facebook.com

Felemásra sikeredett a legértékesebb magyar futballista debütálása új klubjában, hiszen bár a Bursaspor hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az előzetesen jóval esélytelenebbnek vélt Gaziantepspor gárdájától, Dzsudzsák Balázs kezdőként a mérkőzés egyik legjobbja volt. A magyar játékos teljesítményét a szurkolók mellett a szakmai stáb és a török sajtó is elismerte, így a vesztes bemutatkozás ellenére sem lehetett elégedetlen válogatottunk húzóembere.

A hétvégén pedig következhet a folytatás, hiszen a török Szuperliga 3. fordulójában a Basaksehir együtteséhez látogat a Bursaspor. A két csapat egyelőre egyaránt 0 ponttal áll a tabellán, a hazaiak az Antalyasportól és a Kasimpasától is kikaptak, de Dzsudzsákékkal ellentétben legalább elmondhatják magukról, hogy már legalább betaláltak a kapuba.

Istanbul Buyuksehir#tur-istanbul_buyuksehir
Bursaspor#tur-bursaspor

A formák alapján tehát mindkét csapat gödörben van, ezért is lehet majd igen kiélezett a szombati összecsapás. A keretek alapján egyértelmű, hogy a Bursa az erősebb csapat, ám Törökországban a hazai pálya előnye komoly fegyvertény, így nem is csodálkozhatunk azon, hogy a hazaiak valamivel esélyesebbek a bukmékerek szerint. A Basaksehir ráadásul kivételen erős odahaza, amit jól példáz, hogy tavaly az egész idény során mindössze egy (!) mérkőzést veszített el pályaválasztóként a bajnokságban. Ugyanakkor a vendégek soraiban vannak azok a játékosok, akik képesek lehetnek meccseket eldönteni, az egykori barcás Isaac Cuenca, a cseh Tomas Necid vagy Bakaye Traoré neve azért nem cseng rosszul a nemzetközi futballban, no és persze ott van a mi Balázsunk is...

A két csapat egymás elleni meccsei felemás képet festenek, ám legutóbb áprilisban a Bursaspor kitömte ellenfelét, igaz a 4-1-es siker hazai pályán, saját közönség előtt született meg. A minőség azonban továbbra is a Bursa oldalán van, a Basaksehir védelme egyelőre igen szellősnek tűnik, így a Dzsudzsákékra kínált közel háromszoros pénz nem is tűnik olyan rossz ötletnek...

Oddsok a végeredményre    
Basaksehir Döntetlen Bursaspor
2.40 3.10 2.75
[2024025] 2015-08-29 18:00:00 Istanbul Buyuksehir - Bursasporx;
2015-08-28;71
2015-08-29;71
2015-08-30;71
185593