Premier League

Igazi bravúr lenne, ha jövő héten még Advocaat lenne a Fekete Macskák trénere

Advocaat is menne és az eredmények sem jönnek, így a válogatott szünetben könnyen lehet, hogy váltani fog a csapat.

Három nyeretlenül megvívott bajnoki után végre nyerni tudott a Sunderland, igaz, a Ligakupában, ráadásul ott sem úgy, ahogy azt a fanatikusok remélték. A negyedik ligában futballozó Exeter elleni 6-3-as győzelmet követően szó sem volt ünneplésről, helyette Dick Advocaat mester a védelmet ekézte a bekapott gólok miatt.

Sunderland#eng-sunderland

"Tavaly ilyenkor teljesen más volt a helyzet. Hoztuk egymás után a kapott gól nélküli meccseket, ugyanakkor a góllövéssel voltak gondjaink. Idén rengeteg gólt kapunk, ugyanakkor elöl nincsenek olyan nagy problémáink. Jermain Defoe már öt gólnál jár a szezonban, és úgy vélem, ha rendbe tudjuk rakni a hátsó alakzatot, nem lesz gond a bennmaradással" - értett egyet a holland mesterrel Jack Rodwell, a csapat középpályása.

Azonban közel sem biztos, hogy lesznek új igazolások a Fekete Macskáknál, a vezetőség ugyanis nem tervez már újabb játékosokat Észak-Angliába csábítani. "Az előző szezonban hatalmas szerencsével maradtunk bent, amihez párosult rengeteg munka és hit is. Mindenki kihozta magából a maximumot, talán még többet is, nem lehet egy rossz szavam sem rájuk. De fejlődnünk kell, előre kell lépnünk, ehhez pedig új játékosok kellenek" - nyilatkozta Advocaat.

Egyes híresztelések szerint amennyiben a keddi átigazolási szezon lezárultáig nem kap új játékosokat a 67 éves tréner, távozik Sunderlandből. Hétvégén a piros-fehérek Birminghambe látogatnak, ahol a szintén gyengén rajtoló Aston Villa vendégei lesznek. Egyáltalán nem kizárt, hogy ha ott is vereséget szenved Advocaat csapata, akkor tényleg bekövetkezik az edzőváltás, és Ellis Short tulajdonos bizalmat szavaz majd valaki olyannak, aki "beéri" ezzel a kerettel. És keresve sem lehet jobb alkalmat találni a váltásra, mint a válogatott mérkőzések miatti egyhetes pauza.

A bukmékereknél jelenleg egyértelműen Advocaat a favorit, ha ő távozik legközelebb a Premier League-csapatok edzői közül, az egyik brit iroda 2.25-szörös pénzt fizet, míg a második helyen Slaven Bilic, a West Ham United mestere áll 6-szoros oddsszal.

[1988740] 2015-08-29 16:00:00 Aston Villa - Sunderlandx;
2015-08-29;47
2015-08-30;47
184314