Európa Liga

A hihetetlen fordítás után következik a mészárlás?

A Dortmund fantasztikus góllövő formájának aligha a norvég Odd parancsol majd megálljt, így akár kiütéses sikert is arathatnak a németek.

Minden kétséget kizáróan az Európa Liga rájátszásának legérdekesebb meccsét a Borussia Dortmund játszotta az Odd Grenland ellen. A németek 20 perc alatt háromgólos hátrányt szedtek össze, ám a sokkból hamar felébredve végül 4-3-ra tudtak nyerni idegenben is, gyakorlatilag eldöntve ezzel a visszavágó sorsát. Thomas Tuchel együttese hazai pályán akár le is moshatja ellenfelét.

Az odavágó összefoglalója

Ha nem lenne elég a Norvégiában lőtt négy gól és négy kapufa bizonyságul, hogy a Dortmund Jürgen Klopp távozása után sem esett szét, érdemes megvizsgálni a BVB idei teljesítményét: július eleje óta 16 meccsből 15-öt megnyertek, és a 44-7-es gólkülönbség még akkor is impozáns, ha ebben a kiscsapatok elleni 5-6 gól is benne van. Nem csoda, hogy Tuchel elégedetten nyilatkozott: "Minden elismerést megérdemel a csapat, fantasztikus munkát végeznek, mióta itt vagyok. De egyelőre kis lépésekben gondolkozunk csak, a mostani legfontosabb célunk az Európa Liga csoportkörébe való bejutás".

   
  1 X 2
Borussia Dortmund-Odd Grenland 1.05 8.50 24.00

A 41 éves mester minden bizonnyal valamelyest átalakítja majd kezdőcsapatát, hiszen térdsérülésből visszatér Kevin Grosskreutz, aki hétvégén már 90 percet vállalt a Dortmund második csapatában, valamint az odavágóval ellentétben Marco Reus játékára is lehet számítani.

Mi nem csodálkoznánk, ha a norvégok feltartott kezekkel lépnének pályára, főleg mivel a bajnokság hajrájában nekik minden pontra szükségük van. És amíg a Dortmundra egy könnyed győzelem vár hazai pályán a Hertha ellen, addig az Odd a Stabaekhez utazik, ami egy igen nehéz és fontos bajnoki lesz számukra.

hatharom.com-tipp: Több, mint 3,5 gól
TippmixPro @1.55
[2073828] 2015-08-27 20:30:00 Borussia Dortmund - Odd Grenlandx;
2015-08-27;73