Cincinnati tenisztora

Federer állhat Djokovics történelmi sikerének útjába

  • hatharom.com

Álomdöntőt rendeznek vasárnap este a US Open előtti utolsó nagy tornán, Cincinnatiben.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Nincs más dolgod, mint ellátogatni a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Egészen hihetetlen, 41. összecsapására készül egymás ellen Novak Djokovics és Roger Federer. A világelső szerb klasszisnak a Roland Garros mellett Cincinnati az a torna, amit a major és 1000-es viadalok közül még nem sikerült megnyernie. Pedig nagyon szeretné, hiszen már csak ez hiányzik ahhoz, hogy ő legyen a tenisz történetének első játékosa, aki kipipálhatja az összes Masterst. Nem lehet azt mondani, hogy gyenge tornája lenne ez, hiszen ötödik alkalommal jutott döntőbe, igaz, ezzel fasorban sincs a svájci géniusz mellett, aki hatszoros bajnoka Cincinnatinek és ezzel rekordernek számít az Open Érában. Pikáns döntő előtt állunk, Federer két fájó vereséget szenvedett el az elmúlt két wimbledoni fináléban, most visszaadhat ebből valamit. 

Ki nyeri a döntőt? - a   szorzói
Novak Djokovics Roger Federer
TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 1.90

Meglepő, hogy a bukmékerek, ha csak egy hajszállal is, de Djokovicsot hozták ki favoritnak. Nem mutatott a hét folyamán igazán jó formát a szerb, két meccsén, David Goffin és Aleksandr Dolgopolov ellen is rezgett nála a léc. Nem szokott ő ehhez hozzá, általában az ilyen meccseket könnyedén veszi, ha megy neki a játék. Persze, remekül teniszeztek az ellenfelei, de azért beszédes adat, hogy az ukrán ellen 14 nyerő mellett 40 ki nem kényszerített hibát ütött Djokovics. Ilyet nála nagyon ritkán látni, de a nagyságát mutatja, hogy még így is elverekedte magát a döntőig. Federer épp az ellentéte, szenzációs játékkal tért vissza és átgázolt az ellenfelein, akik között ott volt a montreali győztes Andy Murray is. 

Djokovics szenvedett a héten, de láthattuk Kanadában is, hogy a döntőre azért összekapta magát, és bár kikapott, de ezt egy magas színvonalú meccsen tette, ahol nüanszok döntöttek. Várhatóan most is jobb teniszt látunk majd tőle, igaz, ha Federernek sül a keze, akkor igencsak tehetetlen. Tavaly Sanghajban volt egy olyan meccsük, amikor a svájci egyszerűen nem tudott hibázni. A szerb csak annyit nyilatkozott a vereség után, hogy esélye sem volt nyerni. Könnyen benne van a pakliban, hogy most is hasonló lesz a forgatókönyv, a helvét legenda ugyanis elképesztően elemében van és minden bejön neki.

Djokovics és Federer elmúlt öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Wimbledon Djokovics 7:6, 6:7, 6:4, 6:3
2015 Róma Salak Djokovics 6:4, 6:3
2015 Indian Wells Kemény Djokovics 6:3, 6:7, 6:2
2015 Dubaj Kemény Federer 6:3, 7:5
2014 Sanghaj Kemény Federer 6:4, 6:4