La Liga

Belelép kétszer ugyanabba a folyóba a Barca?

A Szuperkupa döntője után a bajnokságban is egymásnak feszül a Bilbao és a Barcelona, a helyszín ezúttal a San Mamés lesz.

Meglepetésre nem bírt a Bilbao gárdájával a Barcelona a múlt heti Szuperkupa-párharc során, hiszen a Bilbaóban elszenvedett 4-0-s vereség után Nou Campban is csak 1-1-re futotta az erejéből. A katalánok együttesnek tehát igen óvatosnak kell lennie a vasárnapi mérkőzés kapcsán, különösen úgy, hogy Luis Enriquének több emberéről is le kell mondania különböző okok miatt. Gerard Piqué és Jeremy Mathieu eltiltás miatt nem léphet pályára, így Marc Batra kerülhet a kezdőbe helyettük. Továbbra is betegségével küzd Neymar és sérült honfitársa Adriano is, míg a spanyol válogatott Jordi Alba játéka egyelőre kérdéses.

A hazai oldalon Ernesto Valverdének is főhet a feje néhány poszt miatt, Inaki Williams, Jonas Ramalho és Iker Muniain már régóta a maródiak listáját erősíti, Kike Sola pedig eltiltását tölti, de rajtuk kívül további 3-4 ember játéka körül adódhat kérdőjel.

[2030085] 2015-08-23 18:30:00 Athletic Bilbao - Barcelonax

Habár a Szuperkupa-döntőben móresre tanították a Barcát, a katalánok igen jó a mérlegük a baszkok ellen: utolsó 27 egymás elleni meccsükből 25 alkalommal elkerülte a vereséget. Az oddsok alapján ezúttal is Messiék a favoritok, ráadásul a Bilbao csütörtökön Szlovákiában játszott egy EL-találkozót. A frissesség tehát a vendég oldalon lesz jelentősebb, ugyanakkor Baszkföldön a Barcelona elleni mérkőzés külön kategóriát képvisel, így a motivációval és az elszántsággal bizonyosan nem lesz probléma.

[2030085] 2015-08-23 18:30:00 Athletic Bilbao - Barcelonax;

A Barcelona nyolc nappal ezelőtt szinte történelmi jelentőségű vereséget könyvelhetett el Bilbaóban, így nem kérdés, hogy Messiék javítani szeretnének. A hiányzók ismeretében azonban elmondhatjuk, hogy a védekezéssel ezúttal is lehetnek gondjaik, így pedig nyíltabb lehet ez a mérkőzés, mint azt az oddsok mutatják. ..

Fogadás a végeredményre    
Bilbao Döntetlen Barcelona
6.25 4.25 1.46
[2030085] 2015-08-23 18:30:00 Athletic Bilbao - Barcelonax;