Francia foci

Tovább várhatnak Di Maríára a párizsiak

Péntek este sem Ángel Di María, sem Zlatan Ibrahimovic és Marco Verratti sem lesz ott a PSG soraiban, ám a fővárosiak így is favoritok a Montpellier ellen.

A címvédő PSG ott folytatta az idei bajnokságot, ahol a tavalyit abbahagyta, Laurent Blanc gárdája két forduló után két győzelemmel vezeti a tabellát. A bajnokesélyes csapatok közül már csak egyedül a fővárosiak rendelkeznek hibátlan mérleggel, így természetesen a pénteki, Montpellier elleni mérkőzésen is óriási favoritok.

Ráadásul a PSG-drukkerek azt hihették,  a hétvégén végre tétmeccsen is láthatják játszani a nyáron szerződtetett argentin klasszist, Ángel Di Maríát. A Manchester Unitedtől igazolt szélső bevetéséről maga Blanc mester beszélt, aki elmondta azt is, hogy Zlatan Ibrahimovic vélhetően nem lép majd pályára, mivel térdsérülése után továbbra sincs 100 százalékos állapotban.

"Ángel nagyon jól dolgozott az elmúlt két hét során, jó benyomást tett rám és a pénteki meccsen már őt is számításba vesszük" - nyilatkozta Blanc a csütörtöki sajtótájékoztatón. "Azt viszont nem tudom megígérni, hogy Ibrahimovic is ott lesz a pályán. Csupán szerdán csatlakozott a többiekhez, szóval ez a meccs még túl korai a számára." - mondta a francia, aki végül azonban mégsem jelölte a keretbe az argentint és természetesen Ibrahimovic is kimaradt a keretből.

Bizonytalan a játéka a középpályás Thiago Mottának is, aki bár nem titkoltan szeretne továbbállni Párizsból, egyelőre nincs új csapata, sőt, hamarosan aláírhatja új szerződését is. "'100 százalékig Motta mögött állok. Remélem, hogy velünk marad a jövőben is" - kommentálta játékosa pillanatnyi helyzeté a tréner, ám mivel Marco Verratti is maródi, így Motta akár szóhoz is juthat pénteken.

[1989804] 2015-08-21 20:30:00 Montpellier - Paris Saint Germainx

Mindent összevetve tehát a PSG jó passzban várhatja a találkozót. A Montpellier két kör után 0 ponttal szerénykedik a tabella utolsó helyén, még gólt sem sikerült lőnie a csapatnak, ráadásul a PSG ellen kifejezetten rosszul ment az utóbbi években a gárdának. 2015-ben kétszer is vendégül látta a Szajna-partiakat és mind a kétszer kapitulált: a januári kupameccsen 3-0-ra, a májusi bajnokin 2-1-re nyert a PSG...

Fogadás a végeredményre    
Montpellier Döntetlen PSG
7.00 3.90 1.45
[1989804] 2015-08-21 20:30:00 Montpellier - Paris Saint Germainx;
184385