Cincinnati tenisztorna

Vajon sikerül Babosnak meglepnie Grand Slam-bajnok ellenfelét?

  • hatharom.com

Nem volt szerencséje a sorsolásnál a magyar játékosnak, nehéz első körös meccs vár rá Cincinnatiben.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Nincs más dolgod, mint ellátogatni a LOGIBET.COM oldalunkra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A világranglista-83. helyén álló Babos Timi Torontóban kezdte meg a felkészülést a US Openre, ám ott nem járt sikerrel, már a selejtező első fordulójában vereséget szenvedett. Ezek után Cincinnatibe tette át a székhelyét, ahol viszont mindkét kvalis meccsét győzelemmel zárta. Nem volt pedig könnyű dolga, hiszen a brit Heather Watson és a selejtező legmagasabban rangsorolt játékosát kiütő Aliaksandra Sasnovich volt az ellenfele. Watsont döntő szettben, míg a bolgár lányt két játszmában búcsúztatta. 

„Nagyon nehéz meccs volt! Nem éreztem, hogy a tegnapi nehéz és hosszú meccs benne maradt volna az ellenfelemben. Nagyon jól ritörnözött. A szervája azonban nem volt igazán hatékony, könnyen meg tudtam támadni. Ezért volt ennyi brék is a mérkőzésen. Kemény meccs volt, sokat kellett küzdeni. Ma nem ment olyan jól a játék, mint tegnap…De most is küzdöttem, nagyon akartam a győzelmet. Ez sokat segített. A tie-break volt az egyetlen szakasza a mérkőzésnek, amikor igazán jól játszottam, nem is volt esélye az ellenfelemnek. A második szett elején újra brékeltem, de egy hosszú, rosszul sikerült szervagém után elveszítettem az adogatásomat. Ezután az ellenfelemnél volt a lelki előny. Azonban 4:4-nél egy jó, stabil gémmel sikerült újra brékelnem. Utána, 5:4-nél talán a meccs legjobb szervagémjét játszottam, három ásszal! Nagyon meleg volt, mindenki szenvedett. De végig küzdöttem, akartam. Örülök a győzelemnek!” - nyilatkozta Timi a Sasnovich elleni győzelmét követően a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Samantha Stosur Babos Tímea
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.25

Timi kaphatott volna a főtáblán selejtezős vagy szabadkártyás játékost is, de nem volt szerencséje, a 2011-es US Open-győztes Sam Stosurral sorsolták össze. Tény, hogy az ausztrál lány az utóbbi években sokat esett vissza, de a top 50-en kívülieknek még így is kemény falat. Babostól is extrára lesz szükség a továbbjutáshoz, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy meglepetést okozzon, elvégre a selejtezőben Watson is volt legalább ennyire nehéz ellenfél.