Spanyol foci

Képes csodát tenni a Barcelona?

Óriási pofont kapott három napja a Barcelona csapata, miután a katalánok a Spanyol Szuperkupa döntőjének első meccsén 4-0-ra kikaptak az Athletic Bilbao otthonában. Az újabb trófeához Luis Enrique csapatának szinte csodára lesz szüksége, ám a gránátvörös-kékek megpróbálják a lehetetlent.

Négy és négy között is mekkora különbség lehet! - a Barcelona az Európai Szuperkupa fináléjában 4 gólt kapott ugyan a Sevillától, ám így is elhódította a serleget, majd pár nappal később a bilbaói San Mamésban ismét "felnégyelték", ám sok öröme ekkor már nem lehetett a csapatnak, hiszen válaszként nemhogy ötöt, még egy gólt sem sikerült szereznie.

A katalánok szurkolók arcáról tehát gyorsan letörölték a mosolyt, bár ahogy mondani szokták, a baszkok elleni pofon azonban még jókor jött. A 0-4 után hétfőn este gyakorlatilag a csodára lesz szüksége Messiéknek a kupa megnyeréséhez, ugyanakkor a Nou Campban láttunk már csapatokat a közelmúltban, akik csúnyán beleszaladtak a késbe.Ezt emelte ki Luis Enrique is.

"Az elmúlt szezonban 18 olyan meccsünk volt, ahol 4 vagy több gólt sikerült szereznünk, ez is mutatja a csapatunkban rejlő lehetőségeket. Az első meccshez képest most frissebbek leszünk, mivel az odavágó előtt három nappal volt egy hosszabbításba torkolló Szuperkupa-döntőnk a Sevillával. Nincs olyan csapat, amelynek sikerült volna 0-4-ről felállnia egy Szuperkupa-meccsen, ez a kihívás lebeg most a szemünk előtt, majd meglátjuk, hogy sikerül e megcsinálnunk" - nyilatkozta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Luis Enrique. És hogy a tréner szerint mi a sikerhez vezető recept? "Nem engedhetjük meg, hogy ismét hibákat vétsünk, az előszezon meccsein rengeteg hibát elkövettünk, különösen védekezésben, de tudjuk, hogy képesek vagyunk 4 vagy több találatot szerezni egy találkozón." - így Luis Enrique, aki tehát egyáltalán nem tett le arról, hogy megszerezze csapatával ezt a trófeát is.

Egyáltalán nem lepte meg kollégája magabiztossága Ernesto Valverdét, az Athletic Bilbao szakvezetőjét. Az 51 éves tréner az első meccs után megtiltotta játékosainak az ünneplést, mivel egyáltalán nem volt nyugodt a visszavágót illetően. "Szégyenletesnek tartom, hogy ez a döntő nem egy mérkőzésen dől el. Még nem nyertünk semmit. Talán egy történelmi eredményt értünk el Bilbaóban, amit mi magunk és a szurkolóink és élveztek, de az csupán az első felvonása volt a finálénak. Nyilvánvaló, hogy remek lehetőség áll előttünk,  jó esélyünk van a kupa elhódítására, sokkal több, mint a párharcot megelőzően." - mondta Valverde, akinek szavait az oddsok is alátámasztják, hiszen mindössze 1.16-os szorzót kínálnak a Tippmixprónál a baszkok végső sikerére.

Ki nyeri a Szuperkupát?    
Barcelona Bilbao
4.55 1.16

A csapatok tehát nem tekintik lefutottnak még ezt a párharcot, bilbaói részről ezt már csak azért nem is tehetik meg, mert 2011 óta minden meccsüket simán elveszítették a Nou Campban. A vendégek oldaláról - az első meccshez hasonlóan - Iker Muniain,  Jonas Ramalho,  Mikel Rico és Ander Iturraspe is hiányzik majd sérülés miatt, így ismét az odavágón triplázó Artur Aduriz lehet a főszereplő a bilbaói alakulatban.

A Barcában Neymar továbbra is beteg, Jordi Alba sérült, a nyáron igazolt Arda Turan és Alexiel Vidal nincs nevezve a meccsre. Luis Enrique az első meccsen igen felforgatott összeállításban küldte pályára övéit, ám szavaiból arra következtethetünk, hogy ezúttal a "best of" lesz a pályán, így a középpályára visszatérhet Iniesta, Rakitic és Busquets is, míg a védelemben újra ott lehet Mascherano és Piqué is.

[1979194] 2015-08-17 22:00:00 Barcelona - Athletic Bilbaox

A hétfő esti meccs oddsaiban nincs meglepetés, a Barcelona sikere alig fizet valamit, ám figyelembe véve, hogy hazai pályán, ezúttal erősebb összeállításban lép majd pályára, úgy véljük túl sok kockázat nincs is a hazai győzelemben. Busásabb haszonért inkább a gólok számát illetően érdemes keresgélni: az oddsadók egyértelműen sok gólt várnak a találkozótól, így aki bízik Messiben és társaiban annak a "3,5 gólnál több" fogadást ajánlunk 1.70-es szorzóért, míg aki inkább szembemenne a bukikkal, azoknak a kevesebb, mint 4,5 gólt ajánljuk figyelmébe 1.40-es szorzóért.

Fogadás a végeredményre    
Barcelona Döntetlen Ath. Bilbao
1.16 7.00 13.00
[1979194] 2015-08-17 22:00:00 Barcelona - Athletic Bilbaox;