Montreali tenisztorna

Nagy lehetőség előtt Murray

  • hatharom.com

Összejött az álomdöntő Montrealban, vasárnap este Novak Djokovics és Andy Murray feszül egymásnak a trófeáért.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Nincs más dolgod, mint ellátogatni a LOGIBET.COM oldalunkra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A svájci Roger Federer hiányában egyértelműen a világelső Novak Djokovics és a harmadik Andy Murray számított a torna két legnagyobb esélyesének. Nem is hibázott a két klasszis, így 1995 után ismét az első és második kiemelt játssza a döntőt Montrealban. 

A világelső szerb fantasztikus sorozatban van, az elmúlt 13 Masters-fináléja mindegyikét megnyerte, legutóbb 2012-ben Cincinnatiben tudták legyőzni. Ha a számokat nézzük, akkor most is ő számít a favoritnak, hiszen a skót riválisát tavaly és idén is négyből négyszer verte. Murray abszolút nincs hozzászokva ahhoz, hogy valakitől zsinórban ennyiszer vereséget szenvedjen, így nem csoda, hogy egyre frusztráltabban lép pályára a belgrádi ellen. 

Ki nyeri a döntőt?
Novak Djokovics Andy Murray
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.55

Djokovics szorzója meglepően magas, a Roland Garroson, Miamiban és Indian Wellsben is kevesebbet fizettek a győzelmére. Most azonban kisebb sérüléssel bajlódik, a jobb könyökét a Jeremy Chardy elleni elődöntőben többször is ápolták. Nem tűnik súlyosnak és a játékát sem befolyásolta, de ettől még zavarhatja. Ami további aggodalomra adhat okot a Nole-fanoknál, hogy a szerb nem igazán éles. Rutinból megoldotta az eddigi meccseit, de például Ernests Gulbis ellen komolyan rezgett nála a léc, két meccslabdát is hárítania kellett. Murray viszont a washingtoni betlije után nagyon összerakta a játékát és ellenállhatatlan tenisszel jutott el a döntőbe. Nem kérdés, hogy a hét folyamán a brit mutatott jobb formát.

Korábban is volt azonban már erre példa, a döntőben viszont Djokovicsnak rendre sikerült megújulnia. Ne lepődjünk meg, ha a világelső teljesen más arcát mutatja majd, mint az elmúlt napokban. 

A kulcs egyébként megint várhatóan a második adogatás lesz. Mindketten szenzációsan fogadnak, az első szervájuk is remek, így döntő fontosságú, hogy a másodikra milyen nyomást tudnak helyezni. Az elmúlt meccseiken rendere ez jelentette a különbséget. No meg persze az, hogy a kritikus labdameneteket Djokovicsnak sikerült megnyernie.

Ha azt nézzük, hogy Murray van jobb formában és az ellenfele kisebb sérüléssel bajlódik, akkor azt kell mondanunk, hogy ez egy jó sansz a britnek, hogy végre legyőzze a szerb riválisát, de ehhez fejben topon kell lennie és az igán fontos pontokat meg kell nyernie.

Djokovics és Murray legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torn Borítás Győztes Eredmény
2015 Roland Garros Salak Djokovics 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1
2015 Miami Kemény Djokovics 7:6, 4:6, 6:0
2015 Indian Wells Kemény Djokovics 6:2, 6:3
2015 Australian Open Kemény Djokovics 7:6, 6:7, 6:3, 6:0
2014 Párizs Kemény Djokovics 7:5, 6:2