Bundesliga

Ki, ha nem Lewandowski?

Igaz, hogy kicsi az odds, de kockázatot sem nagyon látunk a tippben, mely szerint a lengyel lesz a gólkirály.

Tartunk tőle, hogy idén sem a Bundesliga lesz az a topbajnokság, ahol lerágjuk a körmeinket azon, hogy vajon melyik csapat nyeri a bajnoki címet. A Bayern München messze kimagaslik a ligából, ennek megfelelően az odds is elhanyagolható az ő végső sikerükre. Más lehet azonban a helyzet a gólkirály kapcsán, habár mi itt sem sejtünk túl nagy versenyt.

Ki lesz a Bundesliga gólkirálya?
Robert Lewandowski (Bayern München) 2.25
Pierre Aubameyang (Borussia Dortmund) 8.00
Arjen Robben (Bayern München) 9.00
Klaas-Jan Huntelaar (Schalke) 11.00
Thomas Müller (Bayern München) 15.00
Max Kruse (Wolfsburg) 17.00
Marco Reus (Borussia Dortmund) 17.00

Az előző szezon gólkirályát, Alexander Meiert egy mondatban el lehet intézni, ugyanis a Frankfurt támadója október közepe előtt biztosan nem térhet vissza súlyos térdsérüléséből. Marad az esélyesek között Lewandowski, Robben és Aubameyang. A holland klasszison lassan már kezd látszani a kor, tavaly rendkívül sokat hagyott ki sérülés miatt. Igaz, amikor játszott, szépen termelte a gólokat, de nem valószínű, hogy még egy ehhez hasonló félszezont tud majd futni, főleg ha a 15/16-os idényben is sokat kihagy majd. Aubameyang tavaszi szezonja parádésan sikeredett, ahogyan a Dortmundnak is jól ment az év második felében, mindazonáltal a BVB számunkra egy kicsit sötét ló Jürgen Klopp távozása után. Ha kijön a lépés, megszorongathatják a bajorokat akár, de benne van a pakliban egy 4-5. hely is. A sárga-feketék góljai pedig szépen elharmadolódhatnak a Ramos-Aubameyang-Mkhitaryan trió között.

Így a mi favoritunk egyértelműen Robert Lewandowski, aki döcögősen kezdte a tavalyi évet, az őszi szezonban csak hét gólt szerzett a bajnokságban, februártól viszont már beindult a gólgyártás az ő részéről is. A lengyel klasszisnak a felkészülési szezonban is jól ment, és mivel ő a csapat egyetlen igazi befejező csatára, mi bizalmat szavazunk neki. Nem túl magas az odds, de ha egyszer Lewa belelendül, nincs, aki beérje őt.

2015-08-14;54
2015-08-15;54
2015-08-16;54