Barcelona

Mindenki egyért - Pedro lett a hős

Mindenki azt szeretné, hogy a Szuperkupa hőse maradjon, de ő több játéklehetőséget szeretne.

Az élet a legjobb forgatókönyvíró - szokták mondani bölcsek, és kedd este Tbilisziben bebizonyosodott, hogy ez valóban így is van. A Sevilla és a Barcelona fantasztikus meccset játszott egymással, amely végül hosszabbításba torkollott. A döntő szót pedig éppen az a Pedro mondta ki, akivel kapcsolatban pletykák tucatjait olvashattuk az elmúlt napokban.

Merthogy az is lehet, hogy ha Neymar nem betegszik le az UEFA-szuperkupa előtt, akkor Pedro már a Manchester United játékosa lenne. De a brazil mumpszának "köszönhetően" pályára léphetett Grúziában és végül ő szerezte a katalánok ötödik, mindent eldöntő gólját. "Mindig is ennek a klubnak a szurkolója leszek, történjen bármi. Nem könnyű ugyanakkor folyton a távozásomról szóló híreket hallgatni, én szeretnék ebben a klubban bizonyítani és még jobb játékos lenni. Ugyanakkor annak se örülök, hogy a padon kell ülnöm és azért kaptam lehetőséget, mert Neymar lebetegedett. Nem szeretném elhagyni a Barcát, de ez egy nehéz helyzet. Nem a pénzről szól, hanem arról, hogy mennyit játszhatok."

Természetesen a csapattársak is méltatták a spanyol játékost, nem győzve kihangsúlyozni: szeretnék, hogy maradjon. "Remélem, nem megy el a Barcelonától. Igazi nyerő típus, lehet rá számítani a nehéz helyzetekben. Az ilyen pillanatokban lehet rá a legjobban számítani, egy igazi varázsló!" - mondta Mascherano. "Annyi mindent adott a klubnak, hogy bőven megérdemelte, hogy ő lehessen a hős. Nem tudom, hogy alakul a sorsa, de bárhol is folytassa, kiérdemelte" - így Messi.

Érdekesség, hogy Pedro gólja csak még tovább növelte a bukiknál a távozásának esélyeit, hiszen 5 körüli szorzóról 8-ra emelkedett az egyik brit bukmékernél a maradás szorzója.

A Barcelona ezzel begyűjtötte idénybeli első nagy trófeáját, vagyis a nagy hatosból már "csak" öt lépés hiányzik. A következő állomás a Spanyol Szuperkupa megnyerése lehet, a Bilbao elleni első mérkőzést a San Mamésben pénteken este játsszák, míg a visszavágóra Katalóniában hétfőn este kerül sor.

Athletic Bilbao-Barcelona
   
1 X 2
7.50 4.70 1.36
Spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés