Kazanyi vizes vb

Gyurta Dani történelmet írhat

Délelőtt öt magyar úszóért szoríthatunk a selejtezőkben, míg délután Gyurta Dani áll rajtkőre és sorozatban negyedik vb-címére készül 200 mellen.

Férfi 200 méter mell

Péntek délután rendezik a férfiak 200 méteres mellúszó döntőjét, amely számunkra az egyik legjobban várt futam, hiszen Gyurta Dániel révén komoly esélyünk van egy újabb aranyéremre. A magyar klasszis az elmúlt három világbajnokságon nem talált legyőzőre ebben a számban, ha ismét ő bizonyul a legjobbnak, akkor beállítja Grant Hackett és Ryan Lochte rekordját, akik szintén sorozatban négy vb-n tudtak ugyanabban a számban diadalmaskodni. 

Gyurta sem délelőtt, sem pedig délután nem úszott legjobb időt, viszont elégedett volt a teljesítményével és elmondása szerint maradt még benne. Kelleni is fog a jobb úszás a döntőben, hiszen a szám Eb-címvédője, Marco Koch és az idei szezon legjobb idejével büszkélkedő Yasuhiro Koseki is remek erőben van. Várhatóan velük kell majd megküzdenie Daninak a győzelemért, illetve érdemes lesz még odafigyelni a brit Andrew Willisre és az 50-en bronzérmet nyerő amerikai Kevin Cordesre is. 

Az elődöntőben már 2:08-as időket úsztak, könnyen lehet, hogy a fináléban ez alá kell bemennie majd a győztesnek. Idén egyébként eddig csak Koseki úszott 2:07-tel kezdődő időt, de ennek túl nagy jelentősége nincs, hiszen mindenki mostanra próbálta a formáját kihegyezni. Mi úgy érezzük meglesz Daninak a negyedik - soha korábban senkinek nem sikerült még mellúszó számban négyszer diadalmaskodnia -, a híres utolsó 50 méterével nem fognak tudni konkurálni, viszont kemény kihívói vannak, így semmiféleképp sem várunk tőle fölényes győzelmet.

Férfi 200 méter mell: hol végez Gyurta Dániel?
1. hely 2. hely Más helyen
TippmixPro @ 1.95 TippmixPro @ 3.90 TippmixPro @ 2.80

Pénteken döntőt csak Gyurta fog úszni a mieink közül, délelőtt a selejtezőkben viszont az összes egyéni számban lesz magyar érdekeltség. Különösen várhatjuk a férfi 100 pillangót, ahol a 200-on hatalmas csatát vívó Cseh Laci és a dél-afrikai Chad le Clos ismét egymásnak feszül. Laci természetesen ebben a számban is aranyesélyesként áll majd rajtkőre, mint ahogyan Hosszú Katinka is 200 háton. Érdekes lesz még a női 800 gyors is, ahol az 1500-on óriási bravúrral bronzérmet szerző Kapás Boglárkáért szoríthatunk. Két sprintszámban, 50 pillangón és 50 gyorson is érdekeltek leszünk. Előbbi számban Szilágyi Liliána, míg utóbbiban Takács Krisztián próbálja elődöntőbe verekedni magát.

Az eseményre vonatkozó tippjeink megtalálhatóak a LOGIBET.COM-on!