Kazanyi vizes vb

Hosszú, Kapás és Cseh után Szilágyi is dobogóra állhat

A pénzünk több, mint dupláját nyerhetjük vissza a TippmixPro-nál, ha a fiatal magyar úszó érmes helyen végez.

Női 200 méter pillangó

Előzetesen ebben a számban Hosszú Katinkával számoltunk, ám a magyar klasszis programja túl sűrű volt és ennek lett áldozata a 200 pillangó. Nem kell azonban szomorkodnunk, Szilágyi Liliána révén ugyanis lesz hazánkból is úszó a döntőben, sőt az élete első felnőtt világbajnokságán szereplő budapesti lány éremesélyesként állhat majd rajtkőre. Mind a délelőtti, mind pedig a délutáni úszása alkalmával a harmadik legjobb időt érte el és elmondása szerint maradt még benne, az edzőjével, Turi Györggyel megbeszélt technikai elemeket ugyanis nem 100 százalékban sikerült megvalósítania.

Várhatóan az éremhez 2:07-en belüli időre lesz szükség, de erre abszolút képes lehet, hiszen tavaly az ifjúsági olimpián 2:06.59-cel oktatta a mezőnyt. A japán Natsumi Hoshi és a német Franziska Hentke tűnik a legerősebbnek, valószínűleg ők külön csatát vívnak majd az első helyért. Liliánának többek között azt a Zhang Yufeit kell legyőznie, aki előtt egy éve Nankingban aranyérmet nyert, illetve a szintén fiatal Katie McLaughlin lesz még ellenfele a dobogóért. Az lenne a papírforma, ha előbb csapna a célba, mint ők, hiszen például McLaughlinnak nincs még 2:07-en belüli ideje. 

Ha jól kalkuláltunk, akkor Liliána bronzérmet szerez, ha pedig fiatal riválisai közül valamelyik mégis előtte végezne, akkor is nyertes lesz a tippünk. A bronznál fényesebb érem véleményünk szerint nem reális, Hoshi borzasztó erős, Hentke pedig az idei legjobb idő birtokosa, és bár eddig nem mutatott igazán meggyőző formát, az elődöntőben még így is a magyar úszó előtt ért célba közel négy tizeddel. 

Női 200 méter pillangó: hol végez Szilágyi Liliána?
Hatharom-tipp: 3. vagy 4. helyen
TippmixPro @ 2.35

Csütörtökön döntőt csak Liliána úszik majd a magyarok közül, a délelőtti selejtezőkben viszont legnagyobb klasszisaink is csobbannak. 100 gyorson Hosszú Katinkáért, 200 háton Balog Gáborért, 200 mellen Gyurta Daniért, míg ugyanebben a számban a hölgyeknél Sztankovics Annáért szoríthatunk. 

Az eseményre vonatkozó tippjeink megtalálhatóak a LOGIBET.COM-on!