Vízilabda

Borítékolható a 9. hely

  • hatharom.com

Legutóbb 14 góllal vertük a brazilok, most is csak a különbség a kérdés a szerdai helyosztón.

Alighanem a magyarok simán megkaparintják a 9. helyet Kazanyban.

Végre a magyar női vízilabda-válogatottnak sikerült jobban az utolsó negyed, hiszen a negyedik nyolc percre döntetlen állással fordultunk hétfőn Kanada ellen, végül pedig három góllal nyertünk. A győzelem, a közvélemény és a szövetségi kapitány szerint sem ér oly sokat, de azért mégis csak a 9. helyért és nem a 11-ért csatázhatunk csütörtökön.

„Még sebtapasznak sem jó egy ilyen győzelem, nem tudja a helyzetünket, az érzelmeket pozitív irányba befolyásolni. Ezzel együtt a játékosok megértették azt, amit a meccs előtt a szakmai stábbal felvázoltunk nekik. Elmondtuk, hogy azért ez nem egy tét nélküli mérkőzés volt, van egy olyan szó, érzés, hogy önbecsülés, hogy válogatottság, hogy a hazáért küzdés. Ezek nagy szavak, főleg egy ilyen szituációban, de valahol ezeket az érzelmeket kellett előhívni ahhoz, hogy jól menjünk bele a meccsbe. Jól is mentünk bele, ezért dicséret illeti a lányokat. A kanadai csapat mindig jóval erősebb volt nálunk fizikálisan, keményebbek, mégis egyértelműen felvettük a harcot ezzel a játékkal. Ha más nem is, ez mindenképpen előremutató." - értékelte Merész András az mvlsz.hu-nak a hétfői mérkőzést, majd kitért a csütörtöki, utolsó találkozóra: "A következő meccs sem lesz egyszerű, sőt. A brazilok csak két góllal kaptak ki Kínától, gőzerővel készülnek négy éve az olimpiára. Egy kanadai edzőjük van, akit jól ismerek, nem lesz könnyű menet. Magunknak megkönnyíthetjük a helyzetet, ha legalább olyan elánnal állunk oda, mint ahogyan ma tettük.”

Amit mondott Merész András, az igaz, de azért Olaszországtól kilenc, míg Amerikától tizenegy (!) találattal kaptak ki a brazilok a kazanyi világbajnokságon, avagy hiába a Kína elleni jónak mondható eredmény, messze vannak még a világ élvonalától. Mi legutóbb a 2013-as vb-n találkoztunk a Dél-amerikaiakkal, akkor 14-gyel voltunk jobbak. Véleményünk szerint ezúttal is csak a különbség lesz a kérdés, és, ha sokat is fejlődtek a brazilok, a különbségnek a fele, vagyis hét találat szerintünk mindig van a csapatok közt.

Hendikepes fogadás - a     szorzói
Magyarország -6,5 Brazília +6,5
1.80 1.80