Vízilabda

Az olaszok testén keresztül vezet az út a négy közé

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott öldöklő csatára készül az olaszok ellen kedden a kazanyi világbajnokságon.

Az eddigi legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott az idei világbajnokságon.

A magyar válogatott, mivel megnyerte a csoportját, automatikusan jutott a negyeddöntőbe, ahol azzal az Olaszországgal találkozik, amely vasárnap Kanadát győzte le magabiztosan a nyolcaddöntőben. A taljánok ellen az utóbbi években igen szoros mérkőzéseket vívtunk, egyszer ők, egyszer mi nyertünk. A felek utolsó tétmeccsét, alig egy hónapja vívták, akkor a Benedek-csapat 10-5-re nyert Olaszországban a Világligában. Ezt megelőző fontos találkozón a magyarországi Európa-bajnokság elődöntőjében találkoztak a felek, ahol szintén a mieink diadalmaskodtak.

Válogatottunk a horvátok és a görögök elleni kétkapuzással hangolt a keddi mérkőzésre, s az edzőmeccsek tanulsága, hogy mindkétszer igen lagymatagul kezdtek Madaras Norberték. Ha sikerül átvészelni a keddi találkozó elejét, és már az első ráúszásnál felvesszük a kesztyűt, akkor nem lehet gond a négybe kerüléssel. Ezt szövetségi kapitányunk is érzi, hiszen  Benedek Tibor az alábbiakat nyilatkozta a vlv.hu-nak a keddi mérkőzésről: "Nincs problémám azzal, hogy az olaszokkal kell játszani. Azt gondolom, hogy ez egy verhető olasz csapat, de nagyon jónak kell lennünk ahhoz, hogy meg tudjuk őket verni."

Úgy véljük, hogy a kapitánynak igaza van, hiszen azért az olaszok a világbajnokságon, de már a házi rendezésű Világligán is szenvedtek a jobb csapatok ellen, mi pedig ugyebár nem vagyunk "piskóták", hiszen elvégre hazánk fiai a világbajnokok. Nem elfogultság azt állítani, hogy perpillanat Varga Dánielék jóval előrébb tartanak, mint Alex Giorgettiék, avagy minden esélyünk megvan arra, hogy már a rendes játékidőben eldöntsük a továbbjutás sorsát.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Magyarország Döntetlen Olaszország
1.65 6.30 2.75