Vízilabda

Kapunk-e egyáltalán gólt Argentína ellen?

  • hatharom.com

Voltaképp csak ez az egyetlen tétje lesz a pénteki Magyarország-Argentína férfi vízilabda világbajnoki mérkőzésnek.

Vajon kap-e gólt a Benedek-csapat pénteken?

Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a kazanyi világbajnokságon, vagyis biztossá vélt, hogy a Benedek-csapat az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte csoportját. Ez már csak azért is jó, mert a fiainknak így a negyeddöntőben kell újra medencébe ugraniuk, vagyis alaposan rápihenhetnek a rájátszásra.

Ám addig még van egy találkozó, amit kötelező lesz lejátszani, nevezetesen pénteken Argentína ellen, ahol toronymagas esélyesek Madaras Norberték. Olyannyira, hogy a bukmékerek 14,5-es (!) hendikep határt húztak meg, ami egyáltalán nem nagy, sőt. Merthogy gyakorlatilag csak az tétje a mérkőzésnek, hogy egyáltalán kapunk-e gólt, hiszen tökéletes a védőmunkák, kapusaink remekelnek, és az eddigi, na, meg a holnapi ellenfelünk sem képvisel komoly játékerőt. A dél-amerikaiak olyannyira nem, hogy még a két másik csoporttársunk ellen is simán kikapott, akiket mi bucira vertünk.

Lássuk, ezek után Benedek Tibor mit vár a pénteki találkozót, avagy mit nyilatkozott szövetségi kapitányunk a vlv.hu-nak: "Argentína gyengébb mint Dél-Afrika, de szerintem fogunk tudni úgy játszani pénteken, mint szerdán. Mindig vannak játékosok, akiknek nagyobb a motivációjuk valamilyen oknál fogva: vagy azért, mert fiatalabbak, vagy, mert az előző meccsen nem volt annyi sikerélményük. A következő meccsre is lesz ilyen játékos."

Mindezekből pedig leszűrhető, hogy válogatottunk komolyan veszi utolsó csoportmérkőzését, avagy nagy esély van arra, hogy akár kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót. Sajnos ilyen opcióra nem, hendikepre viszont lehet fogadni. Ahogy fentebb is említettük a bukik 14,5-ös határt húztak meg, ami figyelembe véve a körülményeket, alacsonynak mondható, így érdemes lehet megpróbálni a magyarok legalább 15 gólos győzelmét.

Hendikepes fogadás - a     szorzói
Magyarország -14,5 Argentína +14,5
1.70 1.90