Atlétika

Kővágó visszavágna lengyel riválisának

  • hatharom.com

Jól fizet a TippmixPro-nál, ha a magyar diszkoszvető megelőzi Malachowskit a stockholmi Gyémánt Liga-versenyen.

Az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat a tizenkettedik, stockholmi állomásához érkezett, ahol Kővágó Zoltán révén magyar érdekeltség is lesz. Olimpiai ezüstérmes diszkoszvetőnk győzelmi eséllyel száll harcba az egyébként gyengének semmiféleképp sem nevezhető mezőnyben. 

Kővágó jó formában várja a versenyt, hiszen a hónap közepén Szombathelyen a Németh Pál emléknapon 67,39 méterig repítette a diszkoszt és ezzel teljesítette a riói olimpiához szükséges szintet. Egy hasonló dobás elegendő lehetne számára a győzelemhez Stockholmban is, a legfőbb riválisa, Piotr Malachowski ugyanis nem rendelkezik még idén 66 méter feletti eredménnyel. 

Ki végez előrébb? - a    szorzói
Piotr Malachowski Kővágó Zoltán
1.35 @ TippmixPro 2.70 @ TippmixPro

A két diszkoszvető júliusban kétszer is összemérte már tudását. Először a párizsi Gyémánt Liga-versenyen, majd néhány nappal később a Gyulai emlékversenyen. A francia fővárosban szoros csatát vívtak, mindketten 65 méter fölé jutottak, ám néhány centivel a lengyel bizonyult jobbnak. Székesfehérváron nagyobb volt a különbség köztük, de Kővágó összességében ott is jól teljesített.  

A két "vereség" ellenére mégis a magyar diszkoszvető oddsában rejlik az érték, hiszen ahogyan fentebb is említettük, ha elsül a keze, akkor könnyedén maga mögé utasíthatja a lengyel riválisát, illetve Párizsban sem sok döntött közöttük. Nem esélyesebb ennyivel Malachowski, mint amit a szorzók mutatnak, más bukmékereknél egyébként közelebb állnak egymáshoz. 

Profi atlétika-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.