Vízilabda

Csak a győzelem aránya a kérdéses

  • hatharom.com

Benedek Tibor válogatottja is megkezdi világbajnoki szereplését, hétfőn Kazahsztán lesz az ellenfele a válogatottnak.

Sima sikerre számíthatunk a Benedek-csapattól hétfőn.

Borítékolható, hogy a Benedek-csapat győzelemmel mutatkozik be a világbajnokságon, hiszen címvédő válogatottunk a nem túl acélos Kazahsztánnal néz farkasszemet hétfőn. A felek között ég és föld a különbség, még úgy is, hogy az ázsiaiak az utóbbi években előszeretettel honosítanak játékosokat.

Azonban nem biztos, hogy alaposan elpáholjuk a kazahokat a hét első napján, hiszen egyrészt a válogatottunk idén nem nyújt túl meggyőző teljesítményt, másrészt habkönnyű csoportba kerültünk, így pedig a felkészülésünk befejező fázisa a világbajnokság csoportköre lesz. Ezt Benedek Tibor szövetségi kapitány is kiemelte, mielőtt elutazott volna a válogatott Kazanyba, hiszen a csapatnak még bő egy hete van, mire komoly mérkőzést vív. Sőt, a mester kiemelte, hogy kifejezetten örül neki, hogy három ilyen "potya" meccsel kezd a válogatott, vagyis tétmérkőzéseken érhet össze a gárda, hiszen a lényeg, hogy az egyenes kieséses szakaszra kerüljön csúcsformában a csapat.

Avagy most csak a győzelem számít, a különbség teljesen mindegy. Az ázsiaiakat az utóbbi években rendre simán elvertük, hiszen a két válogatott tétmérkőzésen a tavalyi Világkupán találkozott, akkor hat találattal voltunk jobbak, míg a két évvel ezelőtti világbajnokságon kilenc gól volt a felek között. A fentiek tükrében viszont nem biztos, hogy most mindent kiadnak magukból Madaras Norberték, avagy minden esély meg van arra, hogy a kazahok hat gólon belül maradjanak.

Ázsiai hendikepes fogadási lehetőség - a     szorzói
Magyarország -6,5 Kazahsztán +6,5
1.80 1.80