Vízilabda

Kőkemény meccsel kezdenek a Merész-lányok

  • hatharom.com

Kína ellen kezd a magyar női vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokságon.

A magyar női vízilabda-válogatott győzelemmel kezdheti a kazanyi világbajnokságot.

Az idei női világbajnokság igen speciális, hiszen nem lehet olimpiai kvótát szerezni, sőt, sehova sem kvalifikál a torna, azonban mégis csak egy világbajnokságról beszélünk, amelyet minden ország válogatottja igen komolyan vesz.

A magyar női vízilabda-válogatott egyértelműen a legnehezebb négyesbe került, hiszen Franciaországot leszámítva minden nemzet - Oroszország, Kína, Magyarország - éremesélyes. Az első meccs pedig létfontosságú lesz, már csak azért is, mert kezdésként Kínával játszanak Merész András lányai, vagyis ez a találkozó határozza meg a csapat sorsát a folytatásra.

A távol-keletieket igen jól ismerjük, többször találkoztunk velük mostanság tétmérkőzésen, és nem hivatalos felkészülési találkozókon. Ezen meccsek eredményei igen változatosra sikeredtek, fogalmazhatunk úgy, hogy egyszer az egyik, másszor a másik válogatott nyert.

Mindkét együttes rutinos edzők irányítják, vagyis ebben is egálra állnak a felek, de úgy véljük, hogy a magyar válogatott felkészülésének hosszúsága és minősége révén jobban egyben van a társaság, ami miatt nem csak a vasárnapi találkozót, hanem az egész világbajnokságot bizakodóan várhatjuk. A kínaiak többnyire hazai medencében szoktak elérni kiugró eredményeket, országhatárukat átlépve már nem annyira megy nekik, vagyis az eddig elhangzottak után nem lenne meglepetés, ha a Merész-lányok győzelemmel kezdenék a kazanyi tornát.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Magyarország Döntetlen Kína
1.60 7.00 2.75