Felkészülés

A Real már alakul, az Inter még nem annyira

Magyar idő szerint hétfő délután kettő órakor méri össze erejét az Inter és a Real Madrid. A Bajnokok Kupája kínai állomására a királyi gárda érkezett jobb formában, nem lenne meglepetés, ha Cristiano Ronaldóék újabb győzelemmel hangolnának a következő idényre.

Mancini csapata sem a Bayern, sem a Milan ellen nem talált a kapuba / inter.it

Második mérkőzésére készül a Bajnokok Kupája elnevezésű bemutatótornán az Inter csapata, magyar idő szerint szombaton a városi rivális AC Milan ellen 1-0-s vereséget szenvedett Roberto Mancini legénysége. A milánói fekete-kékek sokáig nem elemezhették a vereség okait, hiszen máris itt a következő találkozó, méghozzá a spanyol sztárcsapat, a Real Madrid ellen.

"Nehéz dolog 48 óra leforgása alatt két meccset játszani olyan csapatok ellen, mint a Milan és a Real Madrid. Ezért is döntöttünk úgy, hogy két különböző felállásban lépünk majd pályára" - kezdte a vasárnapi sajtótájékoztatót Roberto Mancini. "A kínai szurkolók fantasztikusak, mi pedig igyekszünk a legjobb játékunkkal viszonozni a szeretetüket. A mi célunk mindig a győzelem, de a nyári felkészülési időszakban a munka, a minél több játékidő és a lehető legjobb fizikai állapot elérése az elsődleges feladat." - tette hozzá az olasz tréner, aki tehát vélhetően a Milan elleni kezdőcsapathoz képest egy másik felállást alkalmaz majd a királyi gárda ellenében.

Ez volt az Inter kezdője a Milan ellen
Inter: 30 Carrizo; 21 Santon, 6 Andreolli, 56 Popa, 55 Nagatomo; 27 Gnoukouri, 19 Taider; 92 Baldini, 44 Delgado, 93 Dimarco; 12 Longo.

A Guangzhou-ban megtartott sajtótájékoztatón Mancini mellett a csapat argentin csatára, Mauro Icardi is jelen volt. A dél-amerikai támadó a csapat teljesítménye mellett beszélt a Real Madridról szóló átigazolási pletykáról is. "Az eredmények ellenére, szerintem a Bayern (0-1) és a Milan ellen is jól játszottunk. Sokat munka vár még ránk, el kell sajátítanunk a taktikát, amelyet edzőnk látni akar a pályán" - nyilatkozta Icardi, akit a nemzetközi sajtó a napokban összeboronált a Real Madriddal is. "Igaz a hír, történt megkeresés a részükről, de én mindig is maradni akartam az Internél. Tudtuk, hogy kiváló csapatunk lesz erre a szezonra, egyre erősebbek vagyunk és remélhetően ez kiváló évad áll előttünk, ahol bebiztosíthatjuk az európai kupaszereplésünket is."

Bale egy gólpasszal vette ki a részét a City elleni sikerből / realmadrid.com

A Real Madridnál hasonlóan gondolkoznak, különösen amiatt, hogy Rafa Benítez érkezésével vélhetően több változás is bekövetkezik majd a csapat életében. A királyi gárda idáig két találkozót vívott meg: az olasz Roma ellen ugyan egy 0-0-s mérkőzés után büntetőkkel alulmaradt, az angol Manchester City-t már 4-1-re verték Ronaldóék, így az ausztráliai etapot meg is nyerték.

"Azért vagyunk itt, hogy fontos mérkőzéseket játszunk. Egy erős és nagy klub ellen mérhetjük fel magunkat, számunkra ösztönzőleg hat, ha olyan riválisok ellen léphetünk pályára, mint az Inter" - fogalmazta meg gondolatait Rafa Benítez, aki a Napoli vezetőedzőjeként kellő tapasztalatot szerezhetett az az olaszok erejét illetően. "Nagy öröm a számunkra, ahogy itt fogadtak bennünket, mindenki kedves és barátságos. Ez is mutatja, mekkora népszerűségnek örvend a Real Madrid Kínában, az emberek lépten-nyomon fényképeznek és autogramokat kérnek" - tette hozzá a spanyol, aki azért szakmai dolgokat is megosztott a nagyérdeművel.

Inter - Real Madrid    
hatharom.com-tipp: Real nyer és mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@2.85

"Az Ausztráliában elvégzett munka intenzitásával és a csapattal is elégedett lehetek. A holnapi napon párás és meleg időjárási körülmények várnak ránk. Még nem döntöttem el milyen felállásban lépünk pályára" - így Benítez, aki azt elárulta, hogy Benzema és Modric külön edzett a többiektől, ezzel együtt elképzelhető, hogy az Inter ellen mégis lehetőséget kapnak. Szinte biztosan nem lesz ott a pályán ugyanakkor James Rodríguez, aki jócskán le van még maradva a felkészülés terén a társaktól.

Kiváló öltözői hangulatról és remek felkészülésről beszélt a csapat portugál hátvédje is. Pepe cáfolta, hogy bármi gondjuk is lenne Benítez személyével. "Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. Az emberek rendkívül aranyosak. Mindent megteszünk az edzéseken, amit az edzőnk kér tőlünk, felkészültünk erre a kemény meccsre. A dolgok jól haladnak, továbbra is ebben a szellemben kell dolgozunk tovább. Minden edző szereti a saját elképzeléseit viszontlátni a pályán, ezért igyekszünk a szakmai stáb utasításait maradéktalanul betartani, hogy mire eljönnek a tétmeccsek jó formába legyünk. Benítez azt akarja, hogy az egész csapat keményen dolgozzon, ahogy tette azt a Manchester City ellen"- mondta Pepe, aki az angolok ellen a védekezés mellett a támadásban is jeleskedett, hiszen ő szerezte csapata harmadik gólját.

Manchester City - Real Madrid 1-4

Elnézve a Real Madrid City ellen mutatott formáját, valóban nincs miért panaszkodniuk a játékosoknak, ahhoz képest, hogy még csak a felkészülés elején-közepén tartanak, meglepő könnyedséggel intézték el az angol óriást. Nem is nagyon csodálkozhatunk azon, hogy a blancók az Inter ellen is favoritok...

Fogadás a végeredményre    
Inter Döntetlen Real Madrid
4.60 3.90 1.55
[1961402] 2015-07-27 14:00:00 Inter - Real Madridx;
[1961402] 2015-07-27 14:00:00 Inter - Real Madridx;