Tenisz

79 év után újra Davis Kupát nyerhetnek a britek

  • hatharom.com

A bukmékerek Nagy-Britannia Davis Kupa-győzelmére fizetik a legkevesebb pénzt.

Nagy-Britannia a kilenc Davis Kupa-győzelmével holtversenyben Franciaországgal a harmadik legeredményesebb nemzet, ugyanakkor az utolsó sikerükig egészen 1936-ig kell visszamennünk az időben, döntőben pedig 1978-ban jártak legutóbb.

Az idei kiírásnak sem esélyesként vágtak neki a szigetországiak, ám az elmúlt években jól muzsikáló csapatok közül a legtöbb nem fektetett nagy hangsúlyt a Davis Kupára, ezt pedig a britek kihasználhatják.

Vasárnap fejeződött be a második forduló és a legjobb négy közé Nagy-Britannia mellett Ausztrália, Argentína és Belgium jutott. A     oddsmesterei a briteket hozták ki favoritnak (2.60), ami köszönhető elsősorban annak, hogy a 2013-as wimbledoni bajnok Andy Murray nagy formában játszik, a többi nemzet pedig ilyen kvalitású játékost nem tud felmutatni.

Murray a franciák elleni negyeddöntőben a két egyes mérkőzése mellett még testvére, Jamie oldalán párosban is ütőt ragadott. Ez a felállás a későbbiekben is nyerő lehet, hiszen Andynek az egyéni meccsek megnyerése innentől nem okozhat problémát, párosban pedig szintén jó esélyük van, ugyanis a másik három nemzet sem tud erősebb duót kiállítani. A bravúr is benne van a britekben, James Ward például az első fordulóban kulcsfontosságú győzelmet aratott John Isner ellen.

A szigetországiak mellett szól a hazai pálya is, az elődöntőben Ausztrália ellen otthon játszhatnak majd, a döntőben pedig ha Argentínát kapják, akkor szintén, egyedül Belgium ellen kellene idegenben küzdeniük.

Ki nyeri a 2015-ös Davis Kupát? - a    szorzói
Nemzet Odds
Nagy-Britannia 2.60
Ausztrália 3.75
Belgium 4.00
Argentína 4.40
Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.