Darts

Wade-nek, Huybrechtsnek és Klaasennek szavazunk bizalmat

  • hatharom.com

Íme három nagyszerű tipp a darts World Matchplay első fordulójára.

Az első forduló tutija

Választhattuk volna tutinak a címvédő Phil Taylor, a világelső Michael van Gerwen vagy éppen a regnáló világbajnok Gary Anderson győzelmét is, ám az ő sikerük túl sokat nem hozna a konyhára, a 2007-es bajnok James Wade továbbjutására viszont igen korrekt, 1.25-ös (TippmixPro) oddsot kapunk. A hatodik kiemelt angol klasszis legerősebb tornája ez, hiszen amellett, hogy nyolc éve megnyerte, további négyszer járt a döntőben. Az első körös ellenfele az újonc Kyle Anderson lesz, aki két negyeddöntővel és egy elődöntővel kvalifikálta magát a tornára. Nem ügyetlen játékos az ausztrál, ezt bizonyította már az elmúlt esztendőkben, emlékezhetünk, hogy két éve a világbajnokságon egy kilenc nyilas is összejött neki. Ilyen rangos versenyeken viszont nem sok tapasztalata van, Wade kaliberű játékossal is ritkán találkozik. A statisztika is az angol továbbjutása mellett szól, Wade ugyanis kilenc World Matchplay indulása alatt soha nem kapott még ki a főtáblán, pedig olyanra is volt példa, hogy nem kiemeltként játszott. Meglepő lenne, ha ez a sorozata éppen most szakadna meg.

James Wade-Kyle Anderson
Hatharom-tipp: Wade nyer
TippmixPro @ 1.25

Az első forduló legkomolyabb értékkel kecsegtető tippje

Kevés olyan találkozó van a főtáblán, ahol a nem a kiemelt játékos számít a favoritnak, az egyik ilyen Simon Whitlock és Jelle Klaasen ütközete. Előbbit a nyolcadik helyen rangsorolják, ám az egykori vb-döntős már jó ideje nem találja a formáját. A Mastesen és a UK Openen is korán búcsúzott, a Premier League-be pedig már meg sem hívták. A kisebb tornákon sem jönnek számára az eredmények, így Blackpoolba sem túl nagy reményekkel érkezett. A Kobra becenévre hallgató Jelle Klaasen még a BDO szervezetében nyert világbajnokságot, ezt követően sokat vártak tőle a PDC-ben is, nem szerepel rosszul, de az igazán nagy klasszisok közé nem tudta kinőni magát, viszont az egyik legveszélyesebb outsidernek számít. Jó formának örvend, hiszen ebben a hónapban két top 10-es játékost is legyőzött már, Wiganban pedig egy kisebb tornát is behúzott. Ezek fényében úgy véljük, hogy Klaasennek igen jó sansza van a továbbjutásra a formán kívüli ausztrál ellen.

Simon Whitlock-Jelle Klaasen
Hatharom-tipp: Klaasen nyer
TippmixPro @ 1.80

Az első forduló lutrija

A főtáblás meccsek közül kiemelkedik Peter Wright és Kim Huybrechts ütközete. Minden topjátékos a belgát szerette volna elkerülni, hiszen Huybrechtsnek tudása és formája alapján a kiemeltek között lenne a helye. Idén meghívást kapott a Premier League-be, ahol bár utolsó lett, de egyáltalán nem vallott szégyent. Az utóbbi hetekben is nagyon ment neki a játék, például a világelső Michael van Gerwent is sikerült legyőznie. A szorzója alapján igen, a tudásuk alapján nem számít underdognak a skót ellen, aki elég kiszámíthatatlan, hol nagyszerűen, hol pedig pocsékul teljesít. Jó esély mutatkozik arra, hogy ezen a derbin borulni fog a papírforma.

Peter Wright-Kim Huybrechts
Hatharom-tipp: Huybrechts nyer
TippmixPro @ 2.25

 

További darts-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!