Európa Liga

Ismét a gólszerzéssel gyűlhet meg a West Ham baja

Legfontosabb támadója hiányában a középpályásoktól várja a gólokat Slaven Bilic a Fabrizio Miccolival felálló máltai Birkirkara ellen.

Egyértelműen támadó poszton van jelenleg a West Ham United legnagyobb problémája. Mint azt a frissen kinevezett Slaven Bilic is eimondta: "Szeretnénk még erősíteni a csapatunkon, ráadásul minőség igazolásokat tervezünk. Beszélnem kell még a vezetőséggel erről, de reménykedem benne, hogy nincs vége az erősítéseknek". A londoni csapat ellenfele az Európa Liga második fordulójában a máltai Birkirkara lesz.

West Ham United-Birkirkara
   
1 X 2
1.02 11.50 22.00

És hogy tényleg a góllövéssel van a legtöbb gond, azt kiválóan példázza az előző körben játszott párharc, melynek során a Kalapácsosok csak 4-0-val ütötték ki az andorrai Lusitans együttesét. A magyar fülek számára is ismerős máltai csapat ellen ráadásul Bilicnek nélkülöznie kell az Andorrában kiállított gólfelelőst, Diafra Sakhót is, így várhatóan a fiatal Elliot Lee mellett Mauro Zárate kap majd lehetőséget. Mint azt a horvát mester elmondta, a középpályáról várja az utánpótlást: "Ha jól megy a támadóknak, az a középpályásoknak is magabiztosságot ad. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell, nem hagyatkozhatunk csupán a csatárokra. Az olyan játékosok, mint Noble, Obiang vagy Nolan is be kell szálljanak a góltermelésbe."

Az ellenfél az a Birkirkara lesz, amelyet 2003-ban a Ferencváros 6-0-val, 2014-ben pedig a Diósgyőr 6-2-vel intézett el. A Fabrizio Miccolival megerősített gárda mindössze története harmadik sikeres párharcát vívta meg az örmény Ulisses ellen, ráadásul a szigetország csapata idegenben tudott 3-1-re nyerni.

A bukmékerek óvatosan bánnak a mérkőzéssel, hendikepre például viszonylag kevés helyen fogadhatunk. Az egyik brit iroda azonban 1.78-as szorzóval ajánlotta ki a WHU -3-as hendikepes sikerét, márpedig azt azért nehéz elképzelni, hogy az andorrai csapat után ismét egy kiscsapat babrál ki a Kalapácsosokkal.

[1995075] 2015-07-16 20:45:00 West Ham United - Birkirkarax;
2015-07-16;73