Tour de France

Eldőlt a sárga trikó sorsa?!

A győzelemért nem, a dobogóért nagy csata várható a Pireneusokban és az Alpokban.

Az első pihenőnap után kedden került sor az idei Tour de France első komoly hegyi befutós etapjára, ahol az összetett favoritok először ugrottak egymásnak. Pontosabban ugrottak volna, ha nincs Chris Froome a mezőnyben. A két évvel ezelőtti bajnok csapata ugyanis olyan tempót diktált az utolsó emelkedőn, a La Pierre-Saint-Martinon, ami sok volt a Giro regnáló bajnokának, Alberto Contadornak és a címvédő Vincenzo Nibalinak is. Egyedül Nairo Quintana tudott elmenni a két Sky versenyzővel, ám Froome támadására már ő sem tudott reagálni.

A brit kerekes brutálisan elverte a mezőnyt, és gyakorlatilag ezzel el is döntötte az idei versenyt, hiszen a második helyezett Tejay van Garderenhez képest már három perc az előnye. Persze hátra vannak még a Pireneusok és az Alpok legendás hegyei is, de látva Froome eddigi teljesítményét, ha nem sérül meg, akkor szinte elképzelhetetlen, hogy ekkora előnyből ne ő szerezze meg a sárga trikót.

Froome elképesztő támadására senki nem tudott reagálni:

Az igazán nagy csata a dobogó maradék két helyéért várható, erre Quintana, Contador és van Garderen mellett két segítő, Alejandro Valverde és Geraint Thomas, illetve a franciák  "megmentője", Tony Gallopin is pályázik. Őket a 2010-es negyedik helyezett Robert Gesink lepheti meg, aki igen meggyőző teljesítményt nyújtott az eddigi két hegyi etapon.

Ki nyeri a 2015-ös Tour de France-t? - a TippmixPro szorzói
Versenyző Odds
Chris Froome 1.10
Nairo Quintana 6.75
Alberto Contador 32.00
Tejay van Garderen 50.00
Alejandro Valverde 115.00
Profi kerékpár-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.