Bajnokok Ligája

Idén már a pályán is bizonyítani tud a Celtic?

A skót bajnok ellenfele az izlandi Stjarnan lesz, amely tavaly még a Lech Poznant is megviccelte.

A 2014/15-ös Bajnokok Ligája-szezonban a skót bajnok egyszer már elérte, hogy mindenki róluk beszéljen. No, akkor nem a pályán, hanem a zöldasztalnál arattak nagy sikert a Kelták, hiszen úgy jutottak tovább a lengyel Legia Varón, hogy a pályán 6-1-gyel a Varsó bizonyult jobbnak. Ám hiábavaló volt az UEFA ajándéka, sem a BL-ben, sem pedig a playoffból kiesve az EL-ben nem nyújtott maradandót Ronny Deila csapata. A zöld-fehérek ellenfele most az izlandi Stjarnan lesz a második fordulóban.

Celtic-Stjarnan
    oddsai
1 X 2
1.10 7.25 16.75

A skót bajnok felkészülése eddig felemásra sikerült, gyengébb ellenfelekkel játszottak, de a cseh Dukla Prága még így is lőtt nekik egy ötöst Skóciában. A nyári szezon során Adam Matthews távozott csak a fontosabb játékosok közül, míg az érkező rovatban tehetséges fiatalokat találunk.

Az ellenfél az a Stjarnan lesz, amely mindössze 2008-ban jutott vissza az élvonalba. Ehhez képest 2012-ben és '13-ban kupadöntőbe jutottak, 2014-ben pedig összejött történetük első bajnoki címe. Ennek ellenére aligha kell lebecsülni őket, hiszen a 14/15-ös EL-szezonban a playoffig meneteltek. A walesi Bangor City kiverése még papírforma, de a skót Motherwell és főleg a lengyel Lech Poznan búcsúztatása bravúr. Más kérdés, hogy aztán jött az Inter és egy kilencesbe szaladtak bele a szigetországiak a két meccsen, de ez papírforma.

A csapatot többnyire izlandi játékosok alkotják, a keretben csupán két dán, egy feröeri és egy salvadori idegenlégióst találunk. A kék-fehér gárda egyébként nem hazai pályán játssza mérkőzéseit, hiszen stadionjuk mindössze ezer fő befogadására képes. Más kérdés, hogy az éppen zajló izlandi bajnokságban a csapat gyengén szerepel, 11 forduló után csak 15 ponttal rendelkeznek.

Európai hendikep/Gólok száma -    
Celtic-hendikep Odds Gólok száma Odds
-1 1.30 2.5 felett 1.35
-2 1.85 3.5 felett 1.85
    4.5 felett 2.85

A két csapat között természetesen minden tekintetben hatalmas különbség van. A skót bajnok piaci értéke körülbelül a negyvenszerese ellenfelének, de az izlandi válogatotton is láthattuk, az ország labdarúgása rohamosan fejlődik. Hogy a Celtic milyen erőt képvisel, mióta nincs már a legjobbak között a Rangers, arról megoszlanak a vélemények, de ez már rég nem az a csapat, amely a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába is bejuthat. Reális esélye van szerintünk egy relatíve szoros párharcnak, nem az első alkalom lenne, hogy a Celticet egy kiscsapat vicceli meg alaposan.

[1994885] 2015-07-15 20:45:00 Celtic - Stjarnanx;
2015-07-15;42