Wimbledon

Vajon sikerül Federernek visszavágni, vagy ismét Djokovics örül majd?

  • hatharom.com

Górcső alá vettük a férfi döntőt, és ezúttal rendhagyó módon szerkesztőink még tippeltek is a meccsre.

ATP Wimbledon, döntő - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Novak Djokovics (1) 1.75 Roger Federer (2) 1.90 15:00

Összejött az álomfinálé a férfiaknál, a világelső és címvédő Novak Djokovics a rekorder Roger Federerrel csap össze a trófeáért. Ezzel megismétlődik a tavalyi döntő, egy éve ugyanis szintén őket csodálhattuk a wimbledoni torna utolsó játéknapján. 

A sorsolás után a szerb világklasszis lehetett a csalódottabb, végül azonban úgy alakult, hogy övé lett a könnyebb út. Az elődöntőben Richard Gasquet-t, a negyeddöntőben a US Open-címvédő Marin Cilicet kapta, ellenük Wimbledon előtt összesen 25-1-re állít, így különösebb félnivalója nem volt, ennek megfelelően szettet sem veszített ellenük. Egyedül a dél-afrikai Kevin Anderson tudott játszmát lopni a világelső ellen, igaz, neki rögtön kettőt is sikerült. 

Federer a torna elején a nagy szervásokat kapta, utána viszont a fifikás teniszezők jöttek. A legkeményebb dió a hazai kedvenc Andy Murray volt az elődöntőben. Ellene underdogként indult csatába, de viszonylag hamar kiegyenlítődtek, majd átfordultak az oddsok. Zseniálisan nagy teniszt mutatott be a svájci géniusz, és hiába játszott topformában a brit, még szettet sem tudott fogni. Roger egyébként azt nyilatkozta, hogy élete egyik legjobb meccse volt ez.

Djokovics és Federer elmúlt öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Róma Salak Djokovics 6:4, 6:3
2015 Indian Wells Kemény Djokovics 6:3, 6:7, 6:2
2015 Dubaj Kemény Federer 6:3, 7:5
2014 Sanghaj Kemény Federer 6:4, 6:4
2014 Wimbledon Djokovics 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4

A két gigász 40. alkalommal feszül egymásnak, a tenisz szentélyében ugyanakkor ez csak a harmadik összecsapásuk lesz. A tavalyi döntő óta négyszer találkoztak, Grand Slam-tornán viszont egyszer sem. Legutóbb a római fináléban mérték össze a tudásukat, akkor Djokovics két szettben győzött, de ebből a salakos meccsből messzemenő következtetés ne vonjunk le.

Ha a formákat nézzük, akkor egyértelműen Federer a favorit, Murray ellen űrtenisszel jutott tovább. Az adogatása érinthetetlen volt, pedig a brit személyében a világ egyik legjobb fogadója állt vele szemben. Hozott már ilyen játékot a szerb riválisa ellen is, méghozzá a tavalyi sanghaji fináléban, ahol egyszerűen nem tudott hibázni. Nagy kérdés persze, hogy ezt képes lesz-e megismételni a döntőben, arra ugyanis nem számíthat, hogy majd Djokovics megnyeri neki a meccset, ahhoz túl stabil a világelső. Izgalmas döntő előtt állunk, hasonlóan a Murray-Federer párharchoz, most is megjósolhatatlan, hogy ki lesz a befutó.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.

Cesc18 tippje: Láttam már számtalanszor Federert jól játszani, de amit Murray ellen művelt az valami félelmetes volt. Az odáig oké, hogy úgy szervált, hogy a britnek semmi esélye nem volt, de hogy még fogadóként is parádézott és hatalmas nyomást tett Murrayre, na az igazán meglepett. Az nem kérdés, hogy ez a tenisz elég Djokovics ellen is, aki jelenleg nem is játszik olyan élesen. Persze mindig csalóka a szerb, mert nem egyszer nyert már úgy tornát, hogy semmi extrát nem produkált és úgy véltük most elkaphatják, erre a döntőben előhúzta a legjobbját. Benne van a pakliban most is, hogy a szerb brillírozni fog és mi meg majd csak ámulunk, hogy ezt megint honnan szedte elő...

Én a legbiztosabb tippnek az overt érzem, annak ellenére, hogy a bukik 40 felett húzták meg a határt. A TippmixPro-n 1.75-ért fogadhatunk arra, hogy legalább 44 játék születik. Két óriási rivális és a wimbledoni döntőről beszélünk, tavaly is láthattuk, hogy nem olyan egyszerű még nekik sem befejezni egy ilyen meccset. Federer adogatása működni fog, ha az neki összeáll egy tornán, akkor ritkán szokta utána cserbenhagyni. Arra viszont már nem vennék mérget, hogy fogadóként is olyan extrákat fogunk tőle látni, mint a brit ellen. Jó eséllyel lesz néhány tie-break, ami jó alapja lesz az overnek.

Ha mindenáron egy nevet kell mondani, akkor én azt mondom, hogy Federer nyeri a döntőt és megszerzi nyolcadik trófeáját, amivel ő lesz minden idők legeredményesebb játékosa Wimbledonban. 

Javi Moreno tippje: Szenzációs volt a felvezetés, hiszen pénteken a Murray-Federer meccsen, szombaton pedig a női páros döntőjében láthattunk egészen parádés teniszt. Megmondom őszintén, amikor vége lett Federerék meccsének, vadászni kezdtem az oddsokat, abban bízva, hogy kicsit lebecsülik a bukik a svájcit és lesz mondjuk 3-szoros a szorzó rá, de sajnos csak annyi, mint Murray ellen. Ezt mondjuk nem tartom túl reálisnak, hiszen Djoko és Murray között van "némi" különbség. Federer űrteniszt tolt a skót játékos ellen, úgy adogatott, ahogy legszebb napjaiban is alig. Ugyanakkor hogy ezt képes lesz-e még egyszer prezentálni, azt erősen kétlem.

Hogy Djoko milyen formában van, azt ugyanakkor nem lehetett igazán felmérni, komoly ellenfele ezidáig nem volt a tornán. Anderson ellen azért közel volt a kieséshez, de ezt leszámítva szettet sem vesztett.

Nehezen tudnék dönteni, hogy ki nyeri a meccset, ezért ha fogadást teszek fel, azt kizárólag az oddsok fogják eldönteni. Egyszerűen következtettem: ha lett volna 3-szoros odds Federerre, rá fogadok, így viszont, hogy a piacon 1.90-ért is el lehet kapni Djokót, inkább az ő szorzójában látok értéket. De biztos, ami tuti: legyen öt szett!

A döntőről a hatharom.com élő tudósításban számol be.