Premier League

A világ legjobbjait is le tudjuk szerződtetni - Kompany

A belga hátvéd szerint nem kell aggódni a szurkolóknak, idén nyáron is érkeznek sztárok a csapathoz.

Eddig meglepően csendes az európai átigazolási piacon a Manchester City együttese. Habár Manuel Pellegrini csapatával összeboronálták már Raheem Sterlinget és Paul Pogbát is, egyelőre csak egy fiatal török tehetség érkezett a csapathoz. Vincent Kompany szerint azonban a klub még mindig az egyik legvonzóbb csapat a piacon.

"A Manchester City egy igazán nagy klub, mindenki szívesen jön ide. Folyamatosan fejlődik a stadion, egyre jobbak és jobbak a körülmények. Az egyedüli, ami hiányzik, az a történelem. De a játékosok amúgy is mindig más szempontok alapján választanak csapatot, nehéz kitalálni."

A belga játékos elmondta, teljesen biztos benne, hogy ők is megteszik a szükséges lépéseket, hogy versenyben maradjanak a nagyokkal: "Így megy ez minden átigazolási szezonban. A legnagyobb klubok szeretnének legalább két-három sztárjátékost igazolni, aki pedig nem tud, az lemarad. Biztos vagyok enne, hogy mi is szerződtetünk igazán jó futballistákat".

A City a meggazdagodás óta évről évre hatalmas összegeket költ erősítésre. Tavaly nyáron például Fernando érkezett 12 millió fontért, Mangala pedig 32 millióért, egy évvel előtte pedig a Demichelis-Jovetics-Negredo-Jesús Navas-Fernandinho kvintettért összesen majdnem százmilliót fizettek ki a kék-fehérek.

Ki nyeri a Premier League-et?
   
Chelsea 2.45
Manchester City 3.70
Arsenal 5.50
Manchester United 6.00
Liverpool 22.00
Tottenham 100.00
Southampton 240.00