Női labdarúgás

USA harmadszor vagy Japán másodszor?

  • hatharom.com

Elérkeztünk a 2015-ös női labdarúgó-világbajnokság döntőjéhez, ahol az amerikaiak a japánokkal csapnak össze.

Az amerikaiak visszavágásra készülnek. - Fotó: ibitimes.com

Jön a 2011-es női labdarúgó-világbajnokság fináléjának ismétlése, hiszen a négy évvel ezelőtt megvívott döntőben is az USA és Japán nézet farkasszemet egymással, akkor az ázsiaiak nyertek büntetőkkel. A tengerentúliak egy évvel később, a 2012-es olimpiai fináléban visszavágtak a japánoknak, azonban az igazi reváns az lenne Carli Lloydéknak, ha letaszítanák a világ trónjáról a távol-keletieket.

Az amerikaiak legutóbb 16 éve nyertek világbajnokságot, most viszont egyértelműen ők az esélyesek, nem pedig a címvédő japánok. Ezt főleg a tornán eddig nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményükre, a magas szintű támadójátékukra, na, meg a nagyon stabil védelmükre alapozhatjuk. A félig-meddig hazai válogatott - a vb-t Kanadában rendezik, így minden meccsen több ezer szurkoló buzdítja a helyszínen az amerikaiakat - mindössze egyetlen gólt kapott a világbajnokságon, azt is a torna első mérkőzésén, vagyis bő 513 perce (!) nem nyúlt a hálójába Hope Solo.

Ami a japánok mellett szólhat, az az, hogy az ázsiaiak valamennyi (!) mérkőzésüket megnyerték a kanadai tornán, majdnem olyan stabilak, mint döntőbeli vetélytársuk, továbbá minden meccsen szerencséjük van. Az elődöntőben az angolokat például a 92. percben gyűrték le, méghozzá egy bődületes öngóllal.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
USA Döntetlen Japán
1.70 3.10 4.85

A    -nál a vancouveri finálé esélyese az amerikai válogatott háromesélyben mindössze 1.70-szeres szorzón fogadhatunk a tengerentúliakra, míg a japánok sikere közel ötszörös pénzt ér. Ha csak a végső győztesre akarunk fogadni, azt is megtehetjük, de azon fogadási lehetőségben már nincs érték az USA-ban annyira karcsú a szorzója. Ami a gólok számát illeti, Solo-ék atombiztos védekezésének köszönhetően már két találattal is majdnem megmásfélszerezhetjük a feltett tétünket, míg három góllal valósággal kaszálni lehet.

Ki nyeri a világbajnokságot? - a     szorzói
USA Japán
1.35 3.05
Fogadás a gólok számára - a     szorzói
Határ Alatt Felett
0,5 6.25 1.09
1,5 2.35 1.45
2,5 1.45 2.40
3,5 1.12 4.35
4,5 1.03 7.25