Wimbledon

Murray és Kvitová is fűbe döngölheti ellenfelét

Az angol nyílt teniszbajnokság szombati játéknapján mindkét nemnél teljessé válik a legjobb 16 mezőnye.

ATP Wimbledon, szombati játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Andreas Seppi (25) 8.25 Andy Murray (3) 1.01 17:30
Gael Monfils (18) 1.80 Gilles Simon (12) 1.80 18:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A két évvel ezelőtti bajnok Andy Murray eddigi mindkét meccsét szettveszteség nélkül nyerte és folytatásban is minden esélye megvan erre, ugyanis a 25. kiemelt Andreas Seppi lesz az ellenfele. Az olasz nem veszélytelen játékos, ugyanakkor borzasztó hullámzóan játszott már az előző meccsén is, aminek köszönhetően öt szettre kényszerült. Az egymás elleni mérlegük 6-1 a brit javára, Seppi azt az egy győzelmét még 2006-ban aratta, azóta szettet sem tudott fogni. Ha Murray ismét az összeszedett, koncentrált arcát mutatja, akkor az itáliai maximum egy szorosabb játszmára lehet jó.

A francia házirangadó, Gael Monfils és Gilles Simon ütközete viszont sokkal komolyabb izgalmakat tartogat. Egyikükre sem az a jellemző, hogy hosszútávon kiegyensúlyozottan játszanának. Monfils még nem túlórázott, Simon viszont az előző meccsén Blazc Kavcic ellen a harmadik játszmában nem tudta kiszerválni a győzelmet, majd tb-ben bukta a szettet, így extra perceket kellett a nagy melegben a pályán töltenie. Hétszer találkoztak eddig, az egyetlen Grand Slam-összecsapásuk döntő szett 8-6-os Simon győzelmet hozott. Valami hasonló várható most is, hiszen alapvetően jó formának örvendenek mindketten. A TippmixPro oddsmesterei sem várnak rövid derbit, 40,5-nél húzták meg a határt.

WTA Wimbledon,szombati játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Bacsinszky Tímea (15) 2.00 Sabine Lisicki (18) 1.65 14:00
Jelena Jankovics (28) 4.45 Petra Kvitová (2) 1.12 16:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A hölgyeknél a 15. kiemelt Bacsinszky Tímea és a 18. helyen rangsorolt Sabine Lisicki összecsapása ígérkezik a nap egyik legjobb meccsének. Bacsinszky a Párizsban mutatott kiváló játékát át tudta menteni Londonba is, eddig mindkét meccsét magabiztosan nyerte. Az egykori döntős Lisicki füvön mindig feltámad, most is ezt láthatjuk tőle. Kicsit döcög a szekere, elég hullámzóan játszik, de ez a stílusából is következik. A svájci lánynak az utóbbi időben igen jól ment a nagy ütők ellen, simán szétszedheti a német játékát is. Hiába Lisicki felségterülete a fű, az érték Bacsinszky szorzójában van.

Nevek alapján a nap rangadójának a Jelena Jankovics-Petra Kvitová meccs számít, hiszen egy egykori világelső találkozik a címvédővel. Csak papíron tűnik ez nagy derbinek, valójában Jankovics annyira pocsék formában van, Kvitová pedig annyira szenzációs, hogy várhatóan a tavalyi győztes hatalmas pofont fog kiosztani a szerb lánynak. Egyértelműen túlértékelik az irodák Jankovicsot, komoly érték rejlik a cseh klasszis kétszettes sikerében, melyre a TippmixPro 1.45-ös oddsot kínál.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.