Copa América

Messi végre trófeát nyer Argentínával?

Ennél jobb párosítást a döntőben nem nagyon lehetett volna elképzelni: a házigazda Chile a jelenlegi legjobb dél-amerikai csapatnak számító Argentínával találkozik a Copa América fináléjában.

A viadalt megelőzően a házigazda Chile nem titkolt szándéka volt, hogy hazai közönség előtt megnyerje a dél-amerikai kontinensbajnokságot. Jorge Sampaoli együttesének erre meg is van/volt minden esélye, hiszen az utóbbi évtized legjobb garnitúrája verbuválódott össze, azt pedig a tavaly vb-n is láthattuk, hogy ebben a válogatottban komoly harci tűz is lángol. Az Alexis Sánchez, Arturo Vidal és Eduardo Vargas nevével fémjelzett La Rioja nem is okozott csalódást a szurkolóknak, hiszen veretlenül, gyakorlatilag komolyabb ellenállás nélkül verekedte el magát a döntő ütközetig, ahol a vb-döntős Argentína lesz majd az ellenfele.

Chile#chi-chile

Az Albiceleste ugyan döcögősen kezdte a tornát, ám Gerardo Martino vb-döntős együttese egyre inkább formába lendül. A csoportkörben még gondok voltak a helyzetkihasználással, ám az elődöntőben Paraguaynak már minden bement, a gauchók meg sem álltak hat találatig, tették mindezt úgy, hogy Lionel Messi nem is talált a kapuba. A Barcelona klasszisa mindössze egy gólt szerzett a tornán, ennek ellenére kiváló formának örvend, remekül szolgálja ki a társakat és egyértelműen meghatározó eleme az argentinok támadójátékának. Argentína az öt meccséből hármat megúszott kapott gól nélkül, az ellenfelek közül egyedül Paraguay tudta feltörni a védelmét, igaz ezt megtette két külön meccsen is...

Argentína#arg-argentina

"Szeretnék birtokolni a labdát és kézben tartani a mérkőzést, ahogy azt Tata Martino kérte. Láttam Chile összes meccsét, szeretnek támadni és nyomást helyezni az ellenfélre. Emiatt viszont kicsit háttérbe szorul náluk a védekezés fontossága, de azt hiszem, ezen a meccsen sokkal óvatosabbak lesznek. Paprikás hangulatú találkozóra számítok, de már hozzászoktuk az efféle légkörű összecsapásokhoz. A pályán 11 ember játszik majd 11 ember ellen. Ha Chile a játékkal lesz elfoglalva, akkor óvatosnak kell lenniük" - nyilatkozta Marcos Rojo, a Manchester United és az argentin válogatott védője, aki kulcsszerepre számíthat a védekezésben ezúttal is.

A hazaiak oldaláról a kőkemény védő, Gary Medel osztotta meg gondolatait a nagyérdeművel a sajtótájékoztatón. "A 2015-ös Copa América két legjobb válogatottja csap össze. Meg kell ismételnünk az eddigi teljesítményeinket és akkor ezúttal is mi leszünk a főszereplők. Koncentrálnunk kell, annak érdekében, hogy boldoggá tegyük az országunkat. A La Riojának meg kell szerezni a bajnoki címet, minden chilei erről álmodott." - vázolta fel nagyvonalakban, tulajdonképpen mit is jelent a hazaiak számára ez a finálé.

Fogadás a végeredményre    
Chile Döntetlen Argentína
3.35 3.15 2.00

A két válogatott Chilében legutóbb 2012-ben, egy vb-selejtezőn találkozott egymással, akkor a vendég Argentína 2-1-es győzelemmel távozott. Ebben a felállásban utoljára 2008-ban született hazai győzelem. Az biztos, hogy mindkét válogatott elszántan készül a végső sikerre: Chile hazai pályán nem szeretné elszalasztani a történelmi lehetőséget, míg Argentína a vb-döntő elvesztése után elkerülne egy újabb kudarcot a siker kapujában.

Aki rizikósnak találja a végeredményre való fogadást, annak még mindig ott vannak a gólok. Chile (12) és Argentína (10) szerezte a legtöbb gólt a tornán, így a két legjobb támadógépezet csatájáról is beszélhetünk, ugyanakkor mindkét védelem is jól muzsikált, így az is nagy kérdés, vajon milyen lesz a mérkőzés képe. Abban azért erősen reménykedhetünk, hogy unalmas semmiképpen nem lesz...

Mindkét csapat szerez gólt    
Igen Nem
1.75 1.85
Fogadás a gólok számára    
2.5 gól alatt 2.5 gól felett
1.70 1.95
Tudtad?
- Chile még soha nem tudta megnyerni a Copa Americát
- Argentína viszont már 14-szeres kontinensbajnoknak mondhatja magát
- Argentína utoljára 1993-ban diadalmaskodott a Copán
- Chile 70,8%, Argentína 65,7%-ban birtokolta a labdát az eddig mérkőzésein
[1867887] 2015-07-04 22:00:00 Chile - Argentínax;
Argentína-Chile örökmérleg
Mérkőzés Argentin-győzelem Döntetlen Chile-győzelem Argentin-gólok Chile-gólok
84 56 22 6 185 68
[1867887] 2015-07-04 22:00:00 Chile - Argentínax;