Wimbledon

Ki veszi el először Wawrinka szervagémjét?

  • hatharom.com

Joao Sousa és Victor Estrella Burgos nem járt sikerrel, felkészül Fernando Verdasco.

A világranglista negyedik helyén álló Stan Wawrinkának néhány hete Roland Garros-győzelmet hozott a fantasztikus adogatása. A svájci klasszis egyelőre Wimbledonban is sziporkázik a saját játékaiban, az első két fordulóban ugyanis egyszer sem bukta el a szervagémjét, sőt, bréklabdát is csak kétszer kellett hárítania. Még csak azt sem lehet mondani, hogy salakos, vagy returnözőként gyenge játékosok ellen lépett volna pályára, hiszen a portugál Joao Sousa és a dominikai Viktor Estrella Burgos is ügyesen mozog a gyors borításon és fogadóként is a középmezőnybe tartoznak.

Wawrinka szerva statisztikája két meccs után:
  Victor Estrella Burgos ellen Joao Sousa ellen
Beütött első szerva 51% 60%
Első szerva mögött megnyert pont 82% 86%
Második szerva mögött megnyert pont 63% 62%
Leggyorsabb első szerva (km/h) 214 214
Átlagos első szerva (km/h) 196 201
Leggyorsabb második szerva (km/h) 181 181
Átlagos második szerva (km/h) 160 165
Bréklabda 0/2 0/0

Wawrinkát nem soroljuk a klasszikus nagy adogatók közé, mert nem üt számtalan ászt, illetve nem bombázza meg a labdát stabilan 230 környékén, ugyanakkor, amikor egyben van a szervája, akkor bizony a világ legjobbjai közé tartozik e tekintetben, hiszen sok adogatása nem jön vissza, illetve sok után tudja egy-két ütésen belül befejezni a pontot. 

Ha kitart a svájci formája, akkor adott a kérdés, hogy ki lesz az első, akinek sikerül őt brékelnie? Csütörtökön az egykori negyeddöntős Fernando Verdasco ellen lép pályára, látva a spanyol formáját, könnyen lehet, hogy Stan újabb mérkőzést hoz le hibátlan adogatómutatóval. 

Fogadás a továbbjutóra - a     szorzói
Stan Wawrinka Fernando Verdasco
1.15 @ TippmixPro 2.75 @ TippmixPro
Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.