Bulvár

Elképesztő számokat produkált az évszázad meccse

Évek óta nem látott bevételt hozott a kaszinóknak és az utazási irodáknak is a Mayweather-Pacman.

Május 2-án rendezték Las Vegasban az évszázad bokszmérkőzését, amely ha sajnos a látottakról nem is marad emlékezetes, de minden bizonnyal az állam, de talán az egész ország életében egy meghatározó bevételt generált. A konkrét számokat hamar nyilvánosságra is hozták, így megtudhatjuk, mit is jelentett a 12 menetes mérkőzés zöldhasúakban mérve. Figyelem, sok nulla következik!

Csak májusban a nevadai kaszinók bevétele több, mint egymilliárd dollárra rúgott, amelyre legutóbb 2013 decemberében volt példa. Ebből vastagon kivette a részét a különböző játékgépekből, illetve baccaratból származó bevétel. De jelentősen megemelkedtek a sportfogadásra költött összegek is, szám szerint nagyjából 601 millió dollár értékben fogadtak a játékosok.

Ami csak a Mayweather-Pacquaio meccset illeti, 500 millió dollár bevételt könyvelhettek el a szervezők, amelynek jelentős részét a 4.4 millió pay-per-view értékesítés teszi ki. A gazdára talált 16 ezer jegy átlagban 4.450 dollárért kelt el, amely 72 milliót hozott. Emellett a két ökölvívónak körülbelül 300 millió került kifizetésre.

De nem csak a szervezők, az ökölvívók és a kaszinók profitáltak igencsak, hanem a szállodaipar és az utazási irodák is. Csak májusban körülbelül 3,7 millió ember érkezett Vegasba, a szállodai szobák kihasználtsága 91%-os volt, míg a McCarran Nemzetközi Repülőtér 4 millió utasa a legmagasabb szám volt a gazdasági válság kitörése óta.