Wimbledon

Ötesélyes a harc a trófeáért

Hétfőtől Angliára figyel a világ, Londonban ugyanis kezdetét veszi a szezon harmadik GS-versenye, a wimbledoni torna.

Első negyed

Nem lesz könnyű dolga Novak Djokovicsnak, ha megakarja védeni a címét. Az első meccsétől kezdve a legjobbját kell hozni, hiszen rögtön a főtáblán egy egykori negyeddöntőssel, Philipp Kohlschreiberrel találkozik. Bár 6-1-re áll ellene és a német ritkán szokott Wimbledonban brillírozni, ettől függetlenül egy Grand Slam-torna elején senki nem szeret vele megmérkőzni. A folytatásban olyan ellenfeleket kaphat, mint a 2002-es bajnok Lleyton Hewitt, a négy éve legjobb nyolcig menetelő Bernard Tomic, illetve a nagy szervás Kevin Anderson. Természetesen favorit lesz ellenük a szerb, de ezek a meccsek sem ígérkeznek sétagaloppnak, még úgysem, hogy Hewitt idén mélyen tudása alatt teljesít. A topkiemeltek közül a tavalyi US Open döntőt játszó Kei Nisikori és Marin Cilic kerültek még ebbe a negyedbe. Utóbbi csupán néhány meccset játszott Halléban, majd sérülés miatt visszalépett, a hírek szerint azonban csak elővigyázatosság miatt. Cilicnek tavaly kiválóan ment Londonban, a negyeddöntőben döntő szettre kényszerítette a szerb világelsőt, illetve előtte Tomás Berdych skalpját is begyűjtötte. A papírorma egy Nole-Nisikori negyeddöntő lenne, de könnyen lehet, hogy a horvát "meglepetést" okoz, bár a japán elleni meccse előtt jó eséllyel még John Isnert is le kell győznie, ami füvön soha nem egy egyszerű feladat... Hatharom-tipp: Djokovics nyeri a negyedet.

Második negyed

A top 4 kiemelt közül a friss Roland Garros-bajnok Stan Wawrinka kapta a legkönnyebb sorsolást. A negyeddöntőig kényelmesen menetelhet, egyedül Martin Klizan okozhat neki fejtörést, de összességében ez egy nagyon könnyű út a legjobb nyolcig a svájcinak. Ott pedig az a Milos Raonic következhet számára, aki a párizsi Grand Slamet egy láb műtét miatt kihagyta és egyelőre nem tudni mennyire sikerült összeraknia a játékát. Queen's-ben nyert két meccset, de nem volt annyira meggyőző. Raonicnak elég sok pontot kellene megvédenie, hiszen tavaly elődöntőzött. Ő egyébként sokkal nehezebb sorsolást kapott, a harmadik fordulóban az ausztrál szupersztárral, Nick Kyrgisszal találkozhat, míg a 16 között a 11. kiemelt Grigor Dimitrovval. Előbbi Nadalt, utóbbi Murrayt ütötte ki egy éve, könnyen lehet, hogy valamelyikük idén megálljt parancsol a hórihorgas kanadainak. Ha nem Stan jut a maga ágáról a legjobb nyolc közé, akkor egy meglepetés negyeddöntős biztosan lesz. Hatharom-tipp:-tipp: Wawrinka nyeri a második negyedet.

Harmadik negyed

A legkacifántosabb ág egyértelműen a két évvel ezelőtti bajnok Andy Murrayé, hiszen ebbe a negyedbe sorsolták a csupán 10. helyen kiemelt Rafael Nadalt. A két klasszis a negyeddöntőben találkozhat, az addig vezető úton a spanyolnak a nyolcadik kiemelt David Ferrer és a szerb Viktor Troicki lehetnek a legkeményebb ellenfelei, míg a britnek a 13. kiemelt Jo-Wilfried Tsonga vagy esetleg a szervakirály Ivo Karlovic. A francia ahogyan Párizsban, most is sötét ló, hiszen nem tudni, hogy a Garroson összeszedett sérülésén túl van-e már. Nem jöttek annyira jó hírek róla, sorozatban három tornán kellett visszalépnie, mert nem állt készen a játékra. A papírforma Murray és Nadal negyeddöntője lenne, valószínűleg össze is fog jönni ez a csúcsderbi, de kérdés, hogy addig melyikük mennyi időt tölt majd a pályán. Korábban egyébként háromszor találkoztak már Wimbledonban és mindig a mallorcai hagyhatta el győztesen a pályát. Hatharom-tipp: Nadal nyeri a harmadik negyedet.

Negyedik negyed

A hétszeres bajnok Roger Federer honfitársához, Wawrinkához hasonlóan elég baráti sorsolást kapott. Kellemetlen ellenfelekből, azért akad az ágán, például már a második körben összefuthat a héten Nottinghamben döntőző Sam Querrey-vel, utána pedig a titkos esélyesnek tartott Jack Sockkal. A topkiemeltek közül a 2010-es finalista Tomás Berdych került ebbe a negyedbe, aki ismét úgy vág neki egy Grand Slamnek, hogy a topfavoritok után az ő neve következik. Nehéz elképzelni, hogy épp most jöjjön össze neki az áhított major cím, hiszen az első körtől kezdve kőkemény meccsek várnak rá. Jeremy Chardy, Nikolas Mahut, utána pedig Gilles Simon vagy Gael Monfils. Simán benne van a pakliban, hogy valamelyik francia ellen elvérzik, akár egy korai vereséget is el tudunk képzelni. Hatharom-tipp: Federer nyeri a negyedik negyedet.

Ki nyeri a 2015-ös wimbledoni torna férfi egyes versenyét?
Játékos Odds
Novak Djokovics 2.10 @ TippmixPro
Andy Murray 3.30 @ TippmixPro
Roger Federer 6.50 @ TippmixPro
Stan Wawrinka 13.25 @ TippmixPro
Rafael Nadal 16.75 @ TippmixPro
Tomás Berdych 31.00 @ TippmixPro
Grigor Dimitrov 31.00 @ TippmixPro
Kei Nisikori 33.00 @ TippmixPro

Az ilyen is ritka, de komoly értéket egyik oddsban sem látunk. Murray szorzója maga a vicc, hiszen ahhoz, hogy a brit nyerjen, jó eséllyel a Nadal, Federer, Djokovics triót kell legyőznie, ami igencsak lehetetlen küldetés. Legutóbb ez 2007-ben David Nalbandiannak sikerült a madridi salakos tornán...Wawrinka oddsa csábító, a Garros-sikere után biztosan nagy önbizalommal vág neki ennek a Grand Slamnek is, a sorsolása is könnyű, viszont túlságosan kiszámíthatatlan, így rizikós rá fogadni.

Ami elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Djokovics, Murray, Federer, Wawrinka, Nadal ötösön kívül más legyen a befutó. Tény, hogy tavaly sem gondoltuk volna, hogy Cilic megnyerheti a US Opent, de most ez az ötös kiemelkedik a mezőnyből.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!