Wimbledon

Murray ágára került Nadal, Babosnak ismét nem volt szerencséje

Péntek délelőtt sorsoltak Londonban, elkészült a hétfőn rajtoló wimbledoni torna férfi és női versenyének főtáblája.

A Roland Garros sorsolásához hasonlóan ezúttal is az szolgáltatta a legnagyobb izgalmat, hogy vajon a szokatlanul hátul rangsorolt (10.) spanyol Rafael Nadal az első négy kiemelt játékos mely negyedébe kerül. Párizsban Novak Djokovics kapta meg a 14-szeres Grand Slam-bajnok mellorcai világklasszist, most pedig a hazaiak legnagyobb kedvence, Andy Murray járt "pórul". Nadal és Murray összecsapása a negyeddöntőben jöhet össze, ám a skótra előtte még vár egy Jo-Wilfried Tsonga elleni derbi is - ha nem borul a papírforma. A tábla ezen felén találjuk a hétszeres bajnok Roger Federert is, akinek a legkeményebb ellenfele az elődöntőig a 2010-es döntős Tomás Berdych lehet.

A címvédő és világelső Djokovics sem igazán lehet boldog, hiszen már az első körben kemény ellenfelet kapott a német Philipp Kohlschreiber személyében. A folytatásban is nehéz meccsek várnak a szerbre, a negyeddöntőben találkozhat a US Open-finalista japán Kei Nisikorival, az elődöntőben pedig vagy a friss Roland Garros-bajnok Stan Wawrinkával vagy pedig a tavalyi elődöntős Milos Raonic-al.

A hölgyeknél a legnagyobb kérdés az volt, hogy a 2004-es bajnok, a harmadik helyen kiemelt Marija Sarapova a címvédő Petra Kvitová vagy a világelső Serena Williams ágára kerül. Az orosz szépséget utóbbihoz sorsolták, vagyis Sarapova és Serena az elődöntőben találkozhatnak. Az addig vezető úton az amerikai legkeményebb ellenfele nővére, Venus lehet, akivel a 16 között csaphat össze. Sarapova a legjobb nyolcig kényelmesen menetelhet, ott viszont összefuthat azzal a Lucie Safarovával, akitől Párizsban címvédőként kétszettes vereséget szenvedett. 

A tábla másik felén Kvitová elég szolid sorsolást kapott, igaz, hogy az ő ágán van a korábbi döntős Agnieszka Radwanska, a tavalyi finalista Eugenie Bouchard és az orosz Jekatyerina Makarova is, ám egyik lány sem örvend igazán jó formának. Az elődöntőig tehát kényelmesen menetelhet a címvédő, ott pedig megkaphatja a román Simona Halepet, vagy éppen a dán Caroline Wozniackit.

Az első számú magyar teniszező, Babos Timi szokás szerint nem kapott könnyű sorsolást, már a második fordulóban Serena következhet. A főtáblán a selejtezős cseh Petra Cetkovská lesz az ellenfele.

Lehetséges negyeddöntők
Férfiak Nők
Novak Djokovics-Kei Nisikori Serena Williams-Ana Ivanovics
Stan Wawrinka-Milos Raonic Marija Sarapova-Lucie Safarová
Andy Murray-Rafael Nadal Simona Halep-Caroline Wozniacki
Roger Federer-Tomás Berdych Petra Kvitová-Jekatyerina Makarova
Ki nyeri Wimbledont? - a     szorzói.
Játékos (férfi) Odds Jétékos (női) Odds
Novak Djokovics 2.15 Serena Williams 2.65
Andy Murray 3.30 Petra Kvitoivá 4.40
Roger Federer 6.75 Marija Sarapova 9.25
Stan Wawrinka 14.50 Viktorija Azarenka 11.75
Rafael Nadal 15.25 Simona Halep 15.25
Grigor Dimitrov 30.00 Lucie Safarová 20.00
Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!