Copa América

Semmi nem szól Kolumbia mellett?

Talán a Copa América legkiegyensúlyozottabb negyeddöntőjét rendezik péntek éjszaka, a vb-döntős Argentína a világranglista-4. Kolumbiával találkozik. Messiék nyolc éve nem kaptak ki a kolumbiaiaktól, az előjelek alapján most sem fordul a kocka.

Két végső győzelemre is esélyesnek tartott együttes csatáját rendezik a negyedik negyeddöntőben, ahol a Lionel Messivel rohamozó Argentína a James Rodríguez vezette Kolumbiával csap össze. A találkozó nívójáról sokat elárul, hogy a világranglista 3. és 4. helyezett együtteséről van szó, egyben papíron Dél-Amerikai két legjobb csapatáról is beszélünk.

A csoportkör egyértelműen Argentína számára sikerült jobban, hiszen a Paraguay elleni 2-2-t követően Jamaikát és Uruguayt is legyőzte az albiceleste, igaz a két 1-0-s siker azért nem feltétlenül kerül be a legjobb meccseik közé. Gerardo Martino csapata ezúttal is olyan szervezetten játszik, mint tette azt a tavalyi brazíliai vb-n, ám a támadójáték terén lenne hova fejlődnie, hiszen ilyen támadókkal a soraiban azért többet várna tőle az ember. Az látható, hogy Lionel Messinek nem teljesen sikerült átmentenie a Barcelonában mutatott formáját a válogatottba, ugyanakkor a társak segítenek őt tehermentesíteni, különösen a Copa csoportkörének álomcsapatába is beválasztott Sergio Agüero mutatott idáig jó teljesítményt.

Argentína#arg-argentina

Kolumbia egy váratlan vereséggel nyitotta a tornát, ám a Venezuela elleni kudarcot követően legyőzte Brazíliát, majd gól nélküli döntetlent ért a már elődöntős Peru ellen. Az egy rúgott gól viszont nagyon kevés egy ilyen kaliberű csapattól, José Pékerman szövetségi kapitány számos klasszis támadó közül válogathat, valami mégis hiányzik egyelőre a kávésok támadójátékából. Az argentinok elleni negyeddöntőben nem könnyíti meg a kolumbiaiak helyzetét, hogy három fontos embere, Edwin Valencia sérült, az EL-győztes Carlos Bacca és Carlos Sánchez pedig eltiltott.

Kolumbia#col-colombia

Az argentinokat dirigáló Tata Martino a sajtótájékoztatón meg is jegyezte a hiányzók okozta várható nehézségeket, ugyanakkor leszögezte, nekik nem az ellenfél problémáival kell foglalkozniuk, csakis saját magukkal."A középpálya két hiányzója különösen nagy érvágás Kolumbiának" - mondta az 52 éves szakember. "Nem tudom, hogy a játékosok, akikkel pótolják őket hasonló minőségre lesznek e képesek. Az egyik biztosan Alexander Meija lesz, de akárki is kerüljön be a csapatba, nagyjából ismerni fogjuk mire lehet képes.Nekünk nem az ellenfél miatt kell aggódnunk és a bírók miatt sem tesszük ezt" - utalt a Cavani kiállítása miatt a bírókat ért támadásokra is Martino, aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy a lehető legjobb összeállításában küldheti fiait a csatába, lévén mindenki egészséges és bevethető.

Lionel Messit dicsérte a kolumbiaiakat vezető argentin kapitány, José Pékerman. A tréner szerint nem ők lesznek a mérkőzés esélyesei, de érzi játékosaiban a lehetőséget a továbbjutásra. "Messi szimplán a világ legjobb játékosa, Argentína pedig ugyanazon a szinten játszik, mint a tavalyi vb-n tette. Van pár új elem a játékukban, Gerardo Martino keze munkája egyre jobban beérik." - mondta Pékerman. "Nem ez az első eset, hogy sérülések vagy egyéb hiányzások nehezítik meg a helyzetünket. Együtt tudunk élni a nehéz helyzetekkel, csak előre tekintünk és szeretnénk egy jó meccset játszani. Szeretnénk valódi részesei lenni a meccsnek. Minden poszton vannak tehetséges játékosaink, tudjuk, hogy van bennünk elég potenciál."

[1867882] 2015-06-27 01:30:00 Argentína - Kolumbiax;

Kolumbiának utoljára 2007-ben sikerült legyőznie Argentínát, az azóta lejátszott négy mérkőzésen 2 argentin-győzelem mellett két döntetlen született. A bukik szerint most is Messiék lehetnek azok, akik a lefújás után örülhetnek, hiszen Kolumbia győzelme közel ötszörös pénzt fizet, szemben az argentinok 1.70-es szorzójával.

Fogadás a végeredményre    
Argentína Döntetlen Kolumbia
1.70 3.15 4.85

A Copa Americán eddig látottak alapján nem várható gólparádé ezen a mérkőzésen, hiszen ahogy már említettük, Kolumbia mindössze egyetlen egyszer talált a kapuba, és Argentína is csak egy meccset tudott egynél több gólt hozó mérkőzést produkálni. Az egymás elleni meccsek eredményei is szoros, kevés találatot hozó összecsapásokról árulkodnak.

Fogadás a gólok számára    
0-1 2-3 4-5 6+
2.55 1.90 4.95 21.00
[1867882] 2015-06-27 01:30:00 Argentína - Kolumbiax;
 

Az egyenes kieséses szakasz menete

Oddsok a Copa América győztesére    
Chile 2.50
Argentína 2.80
Brazília 5.50
Kolumbia 11.75
Peru 18.25
Paraguay 33.00
2015-06-25;44
2015-06-26;44
2015-06-27;44
2015-06-28;44