Topligák

Hazard értékesebb lenne Ronaldónál?

A legértékesebb száz játékosban mindössze hét olyan van, aki már elmúlt 30 esztendős.

A játékosok, illetve klubok piaci értékével is foglalkozó CIES (International Centre for Sports Studies) Kutatóintézet nemrég publikálta legújabb kutatását arra vonatkozóan, mennyit is érnek valójában a futballisták. Habár az előző listában még Messi-Ronaldo-Hazard volt sorrend, mostanra a belga csillag megelőzte a portugál aranylabdást. 

Az érték meghatározásához olyan mérhető adatokat vesznek alapul, mint a meccsek száma, gólok, cselek, a szerződés időtartama, a játékos kora és posztja, valamint elért eredményei klubszinten és a válogatottban. Hazard előretörése tehát annyira mégsem meglepő, ugyanis hat évvel fiatalabb, ráadásul szerződése is két évvel tovább köti klubjához. 

Mint az a listából kiderül, a 30 felettieket már nem taksálja túl sokra a szervezet, hiszen a top100-ban CR7-et leszámítva csak Yaya Touré, Santi Cazorla, Andrés Iniesta, Carlos Tévez, Thiago Silva és Fernandinho található a 30. életévüket betöltöttek közül, míg a top20-ban Suárez és Fábregas idősebb csak 27-nél.

Hogy mennyire is fontos a kor, azt Sterling 6., Pogba 7. és Harry Kane 15. helye mutatja meg, mindegyikük esetében minimum 50-60 millió eurós vételárról hallani.