Kosárlabda

Ezúttal idegenben simázhat a Szolnok

  • hatharom.com
megosztom

A döntő első mérkőzésén könnyedén nyert az Olaj, és minden jel arra mutat, hogy szombaton is győz a címvédő.

Az Olaj Kecskeméten is magabiztos sikert arathat.

Jobban kezdte a döntő első mérkőzését a Kecskemét, mégis nagyon simán, 21 ponttal kikapott Szolnokon. A lila-fehérek roppant pontatlanok voltak támadásban, de amíg bírták erővel védekezésben - ez a nagy szünetig tartott -, addig a helyzet urai voltak, viszont mihelyst alábbhagyott a lendület hátul, úgy húzott el az Olaj a riválisától. A harmadik negyedben speciel csak öt pontot tudott dobni Sztojan Ivkovics csapata, de összességében is csak 43 (!) egységig jutott a kecskeméti csapat. A Szolnok pontjainak száma sem verdeste az eget - 64 pontot termeltek Vojvoda Dávidék -, de a második félidei védekezésének köszönhetően a bordó-feketék még ennyi egységgel a hátuk mögött is simán nyerni tudtak.

Ivkovics mester a találkozó utolsó negyedében már pihentette ászait a szombati, hazai összecsapásra, ahol ha beesnek a lila-fehérek külső dobásai, akkor lehet keresnivalójuk. Igaz, így is minimum 110 százalékot kell produkálnia a hazaiaknak, ha szeretnének egyenlíteni a párharcban, főleg úgy, hogy James Kinney játéka erősen kérdéses.

"A párharc első meccsén felmértük az erőviszonyokat, tisztességesen helytálltunk egy hosszabb rotációval is. A vasárnapi, Paks elleni mérkőzésünk után erre az összecsapásra készültünk, minden erőnkkel azon leszünk, hogy hazai pályán legyőzzük a Szolnokot. Úgy érzem, ha holnap nyerünk, akkor abszolút nyitott lesz minden. Persze tudjuk, hogy szerencse is kell hozzá, nem csak tudás. Nem vagyunk fáradtak, mindenki jó kedvű. Arra készülünk, hogy a szolnokiak változtatnak a külföldi kontingensük összetételén, ezért mi is változtatunk majd a játékunk lényegén. Fontos derbi vár ránk, nagy szükségünk lesz a szurkolóink segítségére. Ezúttal mi leszünk a favoritok, de ezt a pályán bizonyítanunk is kell. Érdekes, hogy eddig mindig sokkal jobban játszottunk idegenben, nem véletlen, hogy Szolnokon és egy másik városon kívül eddig mindenhol nyerni tudtunk. Ha elhisszük, és bízunk benne, hogy jobbak vagyunk, akkor nyerhetünk." -  fogalmazott a bb1.hu-nak Sztojan Ivkovics, a kecskemétiek mestere.

Fogadás a győztesre* - a     szorzói
Kecskemét Szolnoki Olaj
3.50 1.25
A "Fogadás a győztesre" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

A vendégeknek ugyanakkor nem sok minden kell változtatniuk, hiszen láthattuk hogyan fojtották el csírájában a kecskeméti támadásokat, és ha ezt szombaton is tudják hozni Vojvoda Dávidék, akkor ismét simán győzhetnek a Kecskemét ellen, ráadásul karnyújtásnyira kerülhetnének attól, hogy söpréssel, azaz 3-0-ra nyerjék meg a finálét. A vendégek játékoskeretében egyébiránt továbbra is csak Somogyi Gergely maródi.

"Az első mérkőzésen mindkét csapat kicsit fáradt volt, és mindkét gárdán nagy nyomás volt, hiszen egy döntő első meccsének mindig nagy jelentősége van. Az első félidő kevés pontot hozott, támadóoldalon nagyon sok hibával játszottunk. A második játékrészben aztán elkaptuk a fonalat, a vendégeken pedig kicsit kijött a fáradtság, amit a Paks elleni hosszú párharc okozott. Szombaton egy teljesen más meccset várok, a Kecskemét hazai pályán mindent meg fog tenni a győzelemért. Otthon sokkal jobban játszanak a kecskemétiek, jobban érzik a gyűrűt, ezáltal sokkal jobban dobnak. Jó meccset és sok nézőt várok mindkét oldalról. Remélem, hogy egy remek találkozót láthat a közönség, hiszen ezt érdemli a magyar bajnokság." - mondta a bb1.hu-nak Dragan Alekszics, a Szolnok vezetőedzője.

Fogadás a győztesre hendikeppel* - a     szorzói
Kecskemét +7,5 Szolnoki Olaj -7,5
1.85 1.85
A "Fogadás a győztesre hendikeppel" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

A bukmékereknél a szolnoki csapat a mérkőzés esélyese, a     1.25-szörös szorzót kínál a vendégekre kétesélyben. Mindez azt jelenti, hogy az Olaj 7,5 pontos favoritnak számít a találkozón. Ami a pontok számát illeti, az oddsmesterek 132,5 pontra lőtték be a határt, ami az első meccs alapján magasnak tűnik.

Fogadás a pontok számára* - a     szorzói
132,5 alatt 132,5 felett
1.85 1.85
A "Fogadás a pontok számára" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!
Kecskemét-Szolnoki Olaj
Magyar férfi kosárlabda-bajnokság döntő, II. mérkőzés
Szombat, 18:00, Kecskemét
TV: Duna World
megosztom