Protipp

Topligákban tarol legújabb tippmesterünk

  • hatharom.com

A hatharom.com Protipp-rendszere új tippmesterrel bővült a napokban. Az alábbi interjúból közelebbről is megismerhetitek honlapunk egyik törzstagját, csatixet, aki a gyakornoki program segítségével küzdötte fel magát a legjobbak közé.

Először is gratulálunk az elért eredményekhez! Azon kevesek közé tartozol, akik gyakornokként kezdték, de a szamárlétrát végigjárva feljutottak a junior tippmesterek közé. Mit lehet tudni rólad, mivel foglalkozol, és mit csinálsz szabadidődben?

Csatix: 24 éves főiskolai hallgatóként mérnök informatikusnak tanulok. Szabadidőmben focizom, teniszezem vagy épp pc-n tevékenykedem (Heartstone, Fifa, Fps).

Érdekes, hogy focitipster létedre egy szerb teniszező hölgyet, Ana Ivanovicsot választottad avatar képnek. Ennek mi az oka?

Csatix: A focihoz hasonlóan a teniszt is nagyon szeretem nézni is. Nőknél Ana az akinek igazán tetszik a stílusa, személyisége, de csak rá kell nézni a róla készült képekre, és megvan a válasz. :)

Mióta foglalkozol sportfogadással és mennyi idődet veszi el ez a szenvedély?

Csatix: Már idejét sem tudom, mikor kezdtem, olyan régen volt. Akkoriban még a 100Ft-os alaptéttel játszott tippmix szelvények uralták a mezőnyt. Manapság már sokkal komolyabban beleásom magam a dolgokba, ami több időt felemészt, viszont ezt egyáltalán nem bánom, szeretem csinálni. 

Ha megnézzük a repertoárod, az európai topligák vannak túlnyomó többségben. Azt szokták mondani, hogy aki az amerikai major sportokból vagy az európai topligákból nyereséges tud lenni, az komoly fegyvertény. Miért választottad ezeket a pályákat?

Csatix: A legtöbb mérkőzést az európai topligákból tudja megnézni  az ember manapság. Az pedig kétségtelen, hogy egy jó fogadónak ismerni kell a csapatot, akit épp favorizál. Rengeteg ilyen meccset nézek, így biztosabbnak érzem ezen tippjeimet, mint egy ismeretlenebb ligára kínált tippet.

Labadrúgáson kívül nem is fogadsz másra privátban sem?

Csatix: Teniszre nagyon szeretek még fogadni, ott viszont inkább az élő fogadás a kedvencem. Túlnyomórészt olyan mérkőzéseket választok, amelyekre találok streamet vagy épp egy kedvencem izzad a pályán. Emellett egy-két kézilabda-, vízilabda-tipp is bejöhet a képbe, de kizárólag nagy sportesemények (vb, eb, olimpia..) idején.

Néhány fogadó a döntetlenekre esküszik, míg mások szeretik az ázsiai hendikepeket, ázsiai under/overeket, játékos speciális fogadásokat. Neked van valamilyen különlegességed vagy szívesen tüzelsz mindenre, ami megtetszik egy meccs kapcsán?

Csatix: Szeretem variálni a tippjeimet, különböző fogadástípusokat kipróbálni. A félidő/végeredmény és a hendikepes fogadások a kedvenceim, szeretem megspékelni ezzel az irodák által kínált szorzókat, elhagyva a sima végeredményre való fogadást.

Kattints a képre csatix tippjeiért!

Sokan vannak úgy a gyakornoki rendszerrel, hogy 10-15 rosszul sikerült tipp után feladják. Jól gondolom, hogy a türelem egy olyan erény, amire égetően nagy szüksége van a tippmestereknek ahhoz, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak?

Csatix: Amióta elkezdtem ebben a rendszerben fogadni, én is voltam holtponton, de azt mondtam magamnak, nem adhatom fel, és a többieknek is csak ezt tudom javasolni. Türelem nélkül nem is lehet senkiből igazán jó fogadó. Ha jó szerencse is párosul a "tudás" mellé, bárhonnan fel lehet állni, ezt az én példám is remekül mutatja.

Van esetleg egy olyan nyeremény vagy bukás, amire különösen büszke vagy, illetve különösen fáj?

Csatix: Mindkettőben volt részem bőven. A bukás része inkább a régebbi időkből származik. Akkoriban teljesen más szemlélet szerint fogadtam, a már említett türelem hiányzott sokszor. Nyeremény oldalon a sok furcsa eredmény ellenére a tavalyi foci-vb-t említhetném meg példának, ahol elég szép summát sikerült összelapátolnom.

Ha érdekelnek Csatix és a többi tippmesterünk tippjei, látogass el a Protipp-rendszerbe!