Miami tenisztorna

Murray és Serena is nagyot harcolt a továbbjutásért

  • hatharom.com

Szerdán a nőknél teljessé vált a legjobb négy mezőnye, míg az uraknál fény derült az alsó ági elődöntő két szereplőjére.

Mindkét nemnél két negyeddöntő volt terítéken a Miami Open szerdai játéknapján. A férfiaknál elsőként a kétszeres bajnok Andy Murray és a nem kiemelt Dominic Thiem feszült egymást. A 21 éves osztrák tehetség fantasztikus játékkal jutott el a legjobb nyolcig. Élete első Masters negyeddöntőjében sem fogta vissza magát, bátor, pontos és látványos játékkal rukkolt elő, amire az első szettben a Grand Slam-győztes skótnak nem is volt válasza. A második játszmában viszont fordult a kocka, Thiem sokkal többet rontott, Murray viszont valamivel koncentráltabb játékot nyújtott, így, ha nehezen is, de sikerült kiegyenlítenie. A döntő szettben a nagy izgalmak elmaradtak, a sógorok tehetsége elfogyni látszott, ezt pedig Murray simán használta ki, és 6-1-gyel zárta le a találkozót. 

A másik negyeddöntőben a 2010-ben döntőt játszó Tomás Berdych és az egykori top 10-es Juan Mónaco mérte össze tudását. A nyolcadik kiemelt cseh klasszis két szettben jutott tovább, viszont a dél-amerikai ellenfele mindkét játszmában jól tartotta magát. Berdych az elsőben 4-3-nál, míg a másodikban 4-4-nél tudott brékelni. Ezek el is döntötték a szetteket, illetve a meccset. Az alsó ágon így Murray-Berdych elődöntőt rendeznek.

A nőknél a hatszoros bajnok Serena Williams és a nagy formába lendülő Sabine Lisicki lépett először pályára. A bomba szerváiról híres német lány korábban győzte már le az amerikait - két éve a wimbledoni nyolcaddöntőben -, így félelem nélkül állhatott ki ellene. Fordulatokban nem volt hiány a nyitófelvonásban, mindketten voltak brékelőnyben- és hátrányban is, végül tie-break döntött, melyben Serena játszott pontosabban, így övé lett a szoros első szett. A hazai kedvenc jól kezdte a második játszmát, rögtön sikerült elvennie ellenfele szervagémjét. Lisicki azonban nem tört meg, olyannyira nem, hogy ezt követően hat játékot nyert meg zsinórban és kiharcolta a döntő szettet. A harmadik felvonás ugyanúgy indult, mint a második, Williams brékelt először, most azonban ezt az előnyt már nem engedte ki a kezei közül. Serenának ez volt pályafutása 700. WTA-győzelme. 

A másik negyeddöntőben Sloane Stephens személyében is pályára lépett egy floridai lány, ám neki sokkal nehezebb dolga volt, hiszen a harmadik kiemelt Simona Haleppel kellett meccselnie. 40 perc után a román klasszis már 6-1, 3-0-ra vezetett. Stephens nagyot küzdve visszakapaszkodott, de a döntő szettet nem tudta kiharcolni.

Fogadás szempontjából nyereséges napot könyvelhettünk el. Tippmesterünk Thiemnek szívazott bizalmat, méghozzá +5,5 játékkal megtámogatva. A 6-3-ra megnyert első szett után nem sokat kellett izgulni a tippért, még az is belefért, hogy az utolsót 1-6-ra bukta el.

Tenisz-tippjeink a Protipp-rendszerünkben érhetőek el!
  • Pro
    Cesc18
    2015. április 1., Szerda 15:27

    ATP Miami | Dominic Thiem - Andy Murray

    2015. április 1., Szerda 21:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Game hendikep: Thiem +5,5
    • Odds:1.86
    • Eddig éri meg:1.75
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Thiem újra megtalálta a játékát, jó formában tolta az elmúlt napokban és életében először Mastes negyeddöntőbe jutott. Igaz, nem találkozott top 10-es teniszezővel, de nem volt könnyű útja. Nem az az ijedős típus, tavaly amikor hasonlóan jól ment neki, akkor Wawrinkát is kiütötte. Murray ellen sem esélytelen, hiszen a hosszabb labdamenetekben simán képes felvenni vele a kesztyűt. Nincs rossz formában a brit, de tegnap is láthattuk, hogy Anderson ellen is voltak kihagyásai. Ez mindig is jellemző volt Murray játékára. Thiem pedig van annyira jó formában, hogy a lehetőségeit képes legyen kihasználni, mert, hogy lesz sansza szorossá tenni a meccset, az biztos. Tavaly Rotterdamban találkoztak, akkor döntő szettben nyert Murray. Úgy vélem Thiem ismét pariban lesz a skóttal.

    • Eredmény:

      6-3, 4-6, 1-6

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.44