Olaszország

Conte távozhat a halálos fenyegetések miatt?

  • Javi Moreno

Az olasz válogatott szövetségi kapitányát halálos fenyegetések és kritikák érték Claudio Marchisio súlyosnak látszó sérülése után. Lehet, hogy távozik a 45 éves mester?

Claudio Marchisio múlt heti súlyosnak látszó, ám valójában szerencsére mégsem olyan súlyos sérülése után találták meg Juventus-szurkolók és a kritikusok Antonio Contét, az olasz labdarúgó-válogatott vezetőedzőjét. A kritikus hangok szerint a mester túlságosan kemény edzéseket tart.

"Találkoztam vele szombat reggel, látszott rajta, hogy megviselték a történtek, egyáltalán nem volt nyugodt" - nyilatkozta Carlo Tavecchio, szövetségi elnök. Az interneten érkező halálos fenyegetés mellett John Elkan, a FIAT és a Juventust birtokló cég elnöke is nekiment az edzőnek, amelyre Conte csak annyit reagált, hogy akkor kellett volna őt Elkannak kritizálnia, amikor még a Juvénál dolgozott.

A hírek szerint Contét annyira megviselték a fenyegetések, hogy komolyan átgondolja, maradjon-e a Squadra Azzurra élén. A 45 éves mester helyzetét az sem segíti, hogy az olasz csapat csak 2-2-s döntetlent ért el Szófiában, így a horvátok Norvégia felett aratott fölényes győzelmükkel már pontelőnnyel vezetik a csoportot.

Olaszország legközelebb kedden este lép pályára, akkor Angliát fogadják Torinóban, ahol azért várhatóan óriási ovációt fog kapni a Juventusszal sikert sikerre halmozó mester.

[1866706] 2015-03-31 20:45:00 Olaszország - Angliax;
2015-03-31;114
157986