Karrier

Jobb voltam, mint Ronaldo vagy Messi - Kaká

  • Javi Moreno

A világbajnok támadó örömmel idézte fel madridi éveit és nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel sem korábbi csapattársáról, Cristiano Ronaldóról.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, ismertebb nevén Kaká szép lassan közeledik a pályafutása végéhez, 32 évesen jelenleg már levezet az Egyesült Államokban. A brazil támadó szép karriert tudhat maga mögött, bajnok volt a Milannal, a Real Madriddal, világbajnokságot nyert 2002-ben, 2007-ben pedig két rangos egyéni elismerést, az Aranylabdát és a FIFA Év játékosának járó díját is elnyerte. Nem csoda, hogy elégedetten idézte fel ezeket az éveket a korábbi milánói közönségkedvenc.

"2007-ben Cristiano Ronaldóval és Messivel szemben nyertem meg az Aranylabdát és World Player of Year-díjat. Habár azóta minden évben ők gyűjtötték be az elismeréseket, akkor le tudtam győzni őket. Ez számomra rendkívül nagy elismerés, hiszen rangos ellenfeleim voltak. Nagyon büszke vagyok a díjakra"

Kaká 2009 és 2013 között testközelből is megtapasztalhatta, milyen fantasztikus játékos is Ronaldo, hiszen a Real Madridnál csapattársak voltak. "Egyértelműen úgy vélem, sokat segítettünk egymáson. Óriási élmény, hogy a csapattársak lehettünk, sokat tanultam tőle, minden nap figyeltem őt. A pályán kívül is jó kapcsolat volt köztünk és mindmáig jóban is vagyunk. Örülök, hogy a Real Madriddal is sikereket ért el, ha valaki, akkor ő megérdemli az elismerést, mert különleges játékos."

Kakának még arról a Mourinhóról is akadt néhány jó szava, aki többnyire csak csereként számított rá a Madridnál: "Szerencsés vagyok, hogy Moúval együtt dolgozhattam, ő az egyik legnagyobb edző a világon." A középpályás nyáron igazolt Orlandóba, ahonnan már nem tervezi, hogy valaha is visszatér Európába, pedig régi barátai győzködték őt, hogy próbálja ki magát a Premier League-ben. "Oscar, Willian és Mesut Özil is viccelődött, hogy jöjjek Angliába és játsszak a Chelsea-nél vagy az Arsenalban, de jól érzem magam Orlandóban."

A világbajnok játékos eddig két bajnokit játszott az Orlando Cityben, a New York City ellen pedig pontot érő gólt is szerzett a 90. percben.

Kaká szerencsés gólja a New York City ellen

[1883642] 2015-03-28 21:00:00 Montreal Impact - Orlando Cityx;