NB I

A Ferencváros lett a Vidi első számú üldözője

megosztom

A Ferencváros nyerte a 206. örökrangadót, így két ponttal közelebb kerültek a Felcsúton botló Videoton ellen.

Úgy tűnik, nem csak egy véletlen volt a Haladás sikere múlt héten a Debrecen ellen. A szombathelyi gárda most egy újabb skalpot szerzett magának, paksi győzelmükkel pedig egészen a 12. pozícióig kúsztak fel. A hős ezúttal is Leandro Martínez volt, aki büntetőből szerezte meg a győzelmet, miután Kulcsár Dávid egy nagyon buta faultot követett el vele szemben. A vendégek győzelme két hosszú szériát is megszakított, a Hali augusztus 2-án nyert utoljára idegenben, míg a Paks október vége óta nem szenvedett vereséget Tolna megyében.

Szombat délután Felcsúton kezdődött a forduló, ahol a Videoton kicsit tavalyi formáját idézte játékban. A bajnoki éllovas és a kiscsapat eddig háromszor találkozott az NB I-ben, a fehérváriaknak egyszer sem okozott gondot a Puskás legyőzése. Ezúttal azonban nem tudott mit kezdeni Carillo gárdája a testvércsapattal, sőt, Lencse László akár a hazaiaknak nyerhette volna meg a mecset. Azért a Vidinek sok bosszankodnivalója nincs, előnyük így is tíz pont még az MTK és tizenegy a Ferencvárossal szemben.

A Győr győzelme borítékolható volt Dunaújvárosban, még az ismert gondok ellenére is. A zöld-fehérek sikere 2.18-szoros pénzt fizetett a    -en, míg a Pápa-Nyíregyházán az undert kaptuk el 1.67-ért a    -ön. Mivel a Pécs is vereséget szenvedett Kecskeméten, ráadásul a Honvéd is csak egy pontot szerzett a budapesti rangadón az Újpesttel szemben, az alsóház igencsak sűrű. A 12. Haladásnak 18 pontja van, a 15. Honvédnak 15, így valószínűleg négy csapat küzd majd a kiesés elkerüléséért, ha a Dunaújvárost biztos búcsúzónak könyveljük el.

Vasárnap délután a Ferencváros az idén már megszokott impresszív támadójátékkal rukkolt elő az örökrangadón, ám sokáig csak kihagyott helyzetekig jutottak Geráék. A jeget végül David Mateos törte meg a 36. percben, aki a Lamah-val szembe elkövetett szabálytalanság után értékesítette a jogos tizenegyest. Hiába volt hátrányban az MTK, nem tudtak veszélyes támadásokat vezetni, de sokáig a zöld-fehérek sem tudták bevinni a mindent eldöntő ütést. A 89. percben azonban pont került a mondat végére, Busai Attila ezúttal a bajnokságban volt eredményes, így a 206. örökrangadó az FTC sikerével ért véget. Thomas Doll gárdája egyre meggyőzőbben teljesít, lassan 500 perce nem kaptak gólt és a zsinórban 11. veretlenül megvívott találkozójuk után már csak egy pont a lemaradásuk az MTK-val szemben.

A fordulót Debrecenben zártuk, ahol két gyengélkedő keleti gárda csapott össze. A Debrecen egy szombathelyi vereség után igyekezett javítani a 2015-ös esztendején, míg a DVTK-nál az első idei győzelemre hajtott Szivics Tomiszláv csapata. Az első és egyetlen gól viszonylag hamar megszületett, a Miskolcon sok szép esztendőt eltöltő Tisza Tibor volt eredményes egykori csapata ellen, amelyre nem tudott válaszolni a vendég gárda. Habár a DVTK a hajrában egy óriási helyzetet is kihagyott, ezúttal is gyengén játszottak Szivics tanítványai. A Diósgyőr egyre távolodik a dobogótól, a Debrecen pedig igyekszik üldözni a budapesti duót. A Loki győzelme 1.73-szoros pénzt ért a   -en.

Hétvégén a válogatott szünet miatt nem rendeznek fordulót, jövő héten azonban a két vasárnap esti találkozóra hívnánk fel a figyelmet. Az Újpest-Videoton izgalmas csatának ígérkezik, míg a Haladás-Honvéd igazi kiesési rangadó lehet, amelyen egy esetleges hazai siker óriási lépés lenne Szentes Lázáréknak a bennmaradás felé. A fordulót pénteken a Ferencváros kezdi meg Felcsúton, a Debrecen Pécsre látogat, míg a Győr az ellenállhatatlan formában lévő Kecskemétet fogadja.

Mesteri mondatok - 21. forduló
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Szentes Lázár (Haladás): Mondhatnánk, általános, hogy edző tervez, a csapat végez. Egyáltalán nem azt gondoltam, hogy így fogunk játszani, így sikerült, de nyilván mindig alkalmazkodni kell az ellenfélhez is. Több és dinamikusabb támadást terveztem, de ha a végeredményt nézzük, sikeres meccsen vagyunk túl.
Csertői Aurél (Paks): Nagyon érdekes ez a magyar futball. Jól játszottak a srácok, csak gratulálni tudok nekik. Hétről hétre hozzák a formájukat, Újpesten kilencen is lefociztuk az ellenfelet. Élveztük a játékot. Azt mondják, hogy a profizmusban a győzelem számít, de én azt mondom, ha így focizunk, annak örülni kell. Sok pontunk van, minket ez nem zavar. Ha több faultot fújtak volna nekünk, akkor nyilván több pontrúgásunk lett volna.
Thomas Doll (Ferencváros): Tökéletesen megérdemelt győzelmet arattunk. Kezdettől fogva megmutattuk, hogy meg akarjuk nyerni azt a mérkőzést. Fegyelmezetten, nyitottan, offenzíven játszottunk. Volt egy-két időszak, amikor visszavettünk a tempóból, ekkor az MTK előtt is adódtak helyzetek. Nagyon örülök a mai csúcsteljesítménynek, a szurkolók is elégedettek, csodálatos estét éltünk át."
Joan Carillo (Videoton): Nem láttam futballt. Úgy nehéz, ha az ellenfél nem akar támadni. Nem tetszett a meccs, nekem ez nem futball. Ahhoz játszani kell, a Puskás Akadémia pedig nem akart. Mi a győzelemért dolgozunk, szóval nehéz ilyen mérkőzés után mit mondani. Sem nézni nem szeretem ezt a fajta játékot, amit a Puskás művelt, sem játszani nem szeretek ellene. Ismétlem, számomra ez nem futball. Volt egyéb probléma is, a pálya talaja sem kedvezett a játékunknak, és a labda sem volt a megfelelő, de nem szeretnék kifogásokat keresni.
Benczés Miklós (Puskás Akadémia): "Szerencsére nem kell az ő véleményével foglalkoznom, de ezért jó, hogy külön tartjuk a sajtótájékoztatót. Nem mintha konfliktusunk adódott volna a helyzetből. Tény, én lehetek az elégedettebb, belőle a csalódás is beszélhetett.”
Dobos Barna (Dunaújváros): Amíg képtelenek vagyunk gólt rúgni, legfeljebb a gól nélküli döntetlenben reménykedhetünk. A gólképtelenségünkön sürgősen javítani kellene, jól jön a kéthetes bajnoki szünet, és tudjuk rendezni a sorainkat. Először is remélem, hogy egy új szakember érkezése is segíthet ezen, a napokban többször is elmondtam, hogy nem tudom folytatni a munkát több beosztásban. A szakmai részről meg annyit, hogy sokat kell futni, bátrabban kell vállalkozni, többet kell kapura lőni, többet kell tenni azért, hogy helyzeteink legyenek, hogy gólokat szerezzünk, és talán azért is, hogy befújja a játékvezető, ha az ellenfél kézzel ér a labdához
Miriuta László (Győr): Tudtuk, hogy a pálya talaja nem lesz tökéletes, miként azt is, hogy az ellenfél nagyon küzd a sikerért, hogy elkerülje a kiesést. A mi helyzetünk pedig közismert, szóval nem számítottunk egyszerű feladatra, így gratuláltam a játékosoknak, hiszen nagyszerűen helyt álltak. Természetesen mindenki tudja, hogy milyen problémákkal kell szembenézni, igazából senki sem tud semmit arról, milyen jövő vár ránk. Az edzéseken gyakorolunk, a játékosok megkapják a szükséges fizikai terhelést, atletikusan képezzük őket, de sokat kell azzal foglalkozni, hogy a fejük tiszta legyen és tudjanak a feladatukra koncentrálni. Elmondtam nekik, a becsületükért és a saját jövőjükért is küzdeniük kell, persze ha valaki nem tud összpontosítani a körülmények miatt, tegye fel a kezét nyugodtan. Ám ha valaki vállalja a feladatot, felveszi az ETO mezét és pályára lép, akkor kutya kötelessége megszakadni a győzelemért.
Marco Rossi (Honvéd): Az biztos, hogy jó meccset játszottunk, és véleményem szerint több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. Csak éppen megint kijöttek az egyéni hibák, ezért nem nyertünk. Abban bízhatunk, hogy innentől kezdve jó irányba változnak a dolgok. Aki szereti a Honvédot, az segítse a csapatot, és ne kritizálja. Mindenáron bent kell maradni. Miért ne látnék reális esélyt, sok meccs van hátra. Ezt a keretet nem én válogattam össze, de így és ebből kell megoldanunk mindent.
Szivics Tomiszláv (Diósgyőr): Most ilyen passzban vagyunk, hogy semmi nem jön össze, a szerencse sem áll mellénk. Volt egy nagy hibám, Bognárt nem kellett volna becserélnem, mert tönkretette a játékot. Ezért nem kap szerepet, most már láthatják. Gratulálok a Lokinak és a saját csapatomnak is.
2015-03-20;212
2015-03-21;212
2015-03-22;212
164237
megosztom