Darts

Ősi riválisok egymás ellen: Taylor-Barneveld!

Idén először látogat skót földre a Betway szponzorálta Premier League mezőnye, a hetedik forduló ugyanis Glasgow-ban kerül megrendezésre. Jó szokásunkhoz híven ismét három tippel jelentkezünk.

A forduló tutija

Az idei kiírásban a glasgow-i publikum járt a legjobban, hiszen Skóciában, az SSE Hydro Arénában csap össze az elmúlt két évtized két legnagyobb alakja, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és az ötszörös győztes Raymond van Barneveld. Az angol és a holland legenda 1990-ben találkozott először, azóta pedig további 66-szor mérték össze tudásukat. Az egymás elleni mérlegük 51-4-12-es Taylor-fölényt mutat, de Barney számos rangos viadalon győzte már le riválisát, elég csak a 2007-es világbajnoki döntőre gondolni, vagy éppen a tavalyi Premier League-elődöntőre. Jelenleg viszont egyértelműen az angol van jobb formában, ráadásul Glasgow-ban hagyományosan jól szokott menni neki a játék. A holland címvédőként eddig csupán egy győzelmet és egy döntetlent tud felmutatni, amivel az utolsó előtti helyen tanyázik. Vannak jó pillanatai, de képtelen végigkoncentrálni egy meccset, ez pedig Taylor ellen egyszerűen nem férhet bele.

Raymond van Barneveld-Phil Taylor
Hatharom-tipp: Taylor nyeri a meccset
Betway @ 1.40

A forduló lutrija

Néhány héttel ezelőtt még az angol Stephen Bunting és a skót Peter Wright nevét is a tabella alján találtuk, most viszont mindketten a középmezőnyben helyezkednek el, köszönhetően annak, hogy az elmúlt két fordulóban nem találtak legyőzőre. Gyakorlatilag március eleje óta jó formában dobálnak, nem csak a Premier League-ben, hanem egyéb tornákon is. A UK Openen az elődöntőben találkoztak, akkor az angol meglehetősen csúfos, 0-10-es verésbe szaladt bele. Buntingot nem kicsit fűti a visszavágási vágy, de meg kell küzdenie a közönséggel is, hiszen Wright hazai színpadon áll a táblához. Jó formában vannak, úgy véljük, hogy simán egyiküknek sem sikerül majd elintéznie a másikat, jó esély mutatkozik a pontosztozkodásra.

Peter Wright-Stephen Bunting
Hatharom-tipp: 11,5 leg felett
Betway @ 2.10

A forduló specialitása

Wright mellett a másik skót sztár, a regnáló világbajnok Gary Anderson is nagy támogatásra számíthat a közönségtől. Tavaly ezt zseniális játékkal hálálta meg, 108.22-es átlagot hozott, és egy 170-es kiszállót is odapörkölt. Most gyengébb játék is elegendő lehet, hogy a tippünk bezöldüljön. A formájára nem lehet panasz, hiszen múlt héten elsöprő, 7-1-es győzelmet aratott a kétszeres világbajnok Adrian Lewis ellen. Ezúttal az utolsó helyen álló Kim Huybrechts lesz az ellenfele, de őt sem veheti félvállról, hiszen a belga az elmúlt három fordulóban remekül játszott. Kelleni fog Andersontól a magas színvonalú játék, akkor pedig gond nélkül megugorhatja a 101,5-ös határt.

Kim Huybrechts-Gary Anderson
Hatharom-tipp: Anderson 3 nyíl átlaga 101,5 felett
Betway @ 1.83

További darts-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!

  • Pro
    Cipolla
    2015. március 19., Csütörtök 13:05

    Premier League | Wright - Bunting

    2015. március 19., Csütörtök 21:00
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Nincs fogadás döntetlen: Wright
    • Odds:1.61
    • Eddig éri meg:1.52
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Wright nagyon pocsékul kezdte a szezont, de az utóbbi pár héten már összekapta magát, így még nincs veszve semmi. Hétvégén a Players Championship 2 tornán jutott döntőbe, ahol Wade verte meg 6-5-re. Remekül kiszállózik és a tömeget is egyre jobban dobja. Múlt héten begyűjtötte első győzelmét, de már 4 meccs óta veretlen, hiszen előtte 3 döntetlent is játszott a Taylor, Van Gerwen és Van Barneveld trióval. Bunting is kezdi magát összekapni, de nálam ő egy szinttel még lejjebb van. Chisnallt verte az előző héten, így meg lett Chisnall első veresége, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy számára most jönnek a nehéz ellenfelek. Bunting elég rapszodikus, Wright stabilitásával hozhatja ezt a meccset. Két hete találkoztak, akkor hihetetlenül megverte Buntingot, hiszen 10-0 (!)-ra ütötte ki a UK Openen. Ennyire nem lesz sima, de döntetlenes biztosítással nem érzem gondnak ezt a meccset.

    • Eredmény:

      6-6

    • kimenetel
      Nyereség
    • 0.00