Protipp

Ezredes lett Tomihmv - interjú

  • hatharom.com

A hatharom.com első senior tippmestere, Tomihmv elérte az 1000 tippet a protipp-rendszerben, ennek apropóján faggattuk.

Te vagy az első tippmester, aki elérte az 1000-es tippszámot. A kezdetekben még nem volt Protipp, hogyan élted meg azt az időszakot? Miben változtál azóta, hogy elindult a Protipp-rendszer?

Ha arra gondolsz, hogy a saját hozzáállásom, tippelési szokásaim változtak-e, akkor a válaszom nem. A Protipp bevezetése óta mindössze annyi változás történt, hogy pár fogadóirodát kihagytunk a buliból, és a kezdeti négy bukihoz képest - lassan már egy éve -, csak két irodából ajánlok\unk tippeket.

Jól muzsikálsz a protippben, hiszen a legtöbb profitot szállítottad eddig a felhasználóknak, és egy év alatt szintet is sikerült lépned, vagyis senior tippmester lettél. Mennyire volt nehéz az eddig vezető út?

Ez egy hosszú távú folyamat eredménye. A szabályokban is le van fektetve, hogy juniorként az utolsó egy évben legalább 10%-os ROI-t kell felmutatni ahhoz, hogy senior tippmester legyél. Nem volt könnyű, nem adták ingyen ezt a státuszt, voltak nehézségek, de mr.blonde, illetve én vagyok rá az ékes példa, hogy lehetséges teljesíteni a feltételeket, ha kitartó vagy, és az átlagnál jobban beleveted magad a sportfogadásba.

Kipróbálnád a Protippet? Tippelj az El Clásicóra, és nyerj ingyen krediteket!

Ha megnézzük a Protipp-statisztikád, akkor nem látunk óriási kilengéseket. Mi a titkod? Mitől tudsz ennyire kiegyensúlyozottan jól teljesíteni?

Nem lövöldözök vaktában, és nem csapok a hasamra egy tippért. Ha tudom, hogy mire lehet számítani egy adott mérkőzésen, és a bukik nem állnak a helyzet magaslatán, akkor azonnal lecsapok, illetve ha sikerül valami szaftos infót szereznem. Továbbá nem vagyok annak a híve, hogy ha jól megy vagy ha nem megy a fogadás, akkor ki kell hagyni bizonyos időt, és majd később jobban megy. Mitől lenne másabb, ha kihagysz mondjuk egy hónapot? Minden infót újra meg kell szerezned, kiesel a napi rutinból, ja, és ráadásul eközben elképzelhető, hogy olyan meccsekről maradsz le, amivel megalapozhatod az éves profitodat. A lényeg a türelem, ha teszed a dolgod és betartod azokat, amiket az előbb mondtam, akkor előbb vagy utóbb biztosan eljön a te időd, és ez hosszú távon mindig kifizetődik, legalább is nálam eddig kivétel nélkül mindig kifizetődött.

Tomihmv profit-görbéje 1000 tipp alapján

Egy korábbi interjúban említetted, hogy a 2013-as év márciusi hónapja élénken él benned, amikor kis túlzással minden bejött, és 42.43%-os ROI mellett 70.43 egység profitot termeltél. Sorozatban a legjobb hónapjaid azonban tavaly nyáron és ősszel voltak, amikor is július és november között zsinórban öt nyerő hónapot hoztál össze. Hogyan emlékezel vissza erre az időszakra?

Igazából ekkor kezdődik a fociszezon, és sokszor a bukmékerek nem tudják, hogy mi várható a csapatoktól, illetve az igazolásokkal sincsenek tökéletesen tisztában, így jó pár zsíros oddsot sikerült elkapni. A nyár végi sikerek ennek köszönhetőek, míg az ősziek a teremsportoknak, hiszen ott szeptember végén, október elején kezdődik a szezon, és a bukik ismét hozták jó szokásukat, vagyis az elején közük nem volt az erőviszonyokhoz, szinte semmivel sem voltak képben, így sikerült leakasztani egy-két remek szorzót.

Nagy szerelmed a kézilabda, és korábban említetted, hogy élőben is jó néhány mérkőzést meg szoktál tekinteni. Segít ez a tippelésben vagy ez szimplán csak szórakozás? 

Természetesen sokat segít, hiszen akármennyire is számít látványsportnak a kézilabda Magyarországon, még mindig nagyon kevés mérkőzést közvetítenek a televíziók, már pedig a meccsekből nagyon sokat lehet tanulni, amit a fogadásoknál, azon belül is az élő szekcióban lehet kamatoztatni.

Sokan próbálkoznak a gyakornoki rendszerünkben, néhányak kedve a bukószériánál megy el a tippeléstől. Neked is voltak kevésbé jó hónapjaid, Te hogyan másztál ki ilyenkor a gödörből? Esetleg van jó tanácsod a kezdőknek, hogy mit tegyenek az ilyen helyzetekben?

Ahogy fentebb is említettem, nem nagy ördöngösség a sportfogadás, csak tudni kell kezelni az infókat, résen kell lenni, illetve elfogadni, hogy nem egyik napról a másikra lehet meggazdagodni belőle, mert így nagyot lehet koppanni. A hosszú távot kell szem előtt tartani, hiszen nekem is vannak mínuszos heteim vagy hónapjaim, de éveim soha.

Nosztalgiázzunk, emlékszel melyik volt az első tipped?

Persze, a Chelsea-QPR londoni rangadó, ahol a hazaiak nem bírták legyőzni városi riválisukat két góllal, sőt Shaun Wrigh-Phillips góljának köszönhetően a vendégek nyertek 1-0. Az ilyen zakóknak volt köszönhető, hogy abban a szezonban a Chelsea csak a harmadik lett a bajnokságban, a QPR pedig a győzelme ellenére végül csont utolsóként kiesett a bajnokságból.

Ennél viszont sokkal kedvesebb lehet számodra a Kaposvár-Puskás Akadémia felkészülési mérkőzés, amivel a legtöbbet nyerted, szám szerint 18 egységet...

Ez egy tipikusan olyan meccs volt, hogy a bukmékereknek közük sem volt a találkozóhoz, olyan szorzókat állapítottak meg, mintha csak a hasukra csaptak volna. Nem sokat teketóriáztam, köszöntem szépen a lehetőséget, és szép kis hasznot kovácsoltam belőle.

Tomihmv Protipp-statisztikái 1000 tipp után
Profit ROI Találati arány Átlag odds
+346.33 +6.58% 56.90% 1.83

 

  • Pro
    Tomihmv
    2015. március 14., Szombat 22:04

    Anglia FA-kupa | Reading-Bradford City

    2015. március 16., Hétfő 20:45
    • Ország:Anglia
    • Fogadás típusa:3Way
    • Tipp:Reading wins
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.93
    • Eddig éri meg:1.71
    • Tét:8
    • INDOKLÁS:

      A Watford ellen 4-1-re kikapott a Reading szombaton, de ez tökmindegy, mert a csapat minden fontos játékosát tudta pihentetni a hétfői meccsre, ami a szezon egyik legfontosabbika lesz a gárda számára. Ezzel szemben a Bradford csak 6 helyen változtatott alapcsapatán szombaton a Notts County ellen, ráadásul csereként 3 fontos játékosnak is be kellett szállnia, de még így is csak döntetlenre voltak képesek a kiesés ellen menekülő Bajner Bálintot soraiban tudó alakulat ellen.

      Már az odavágón is jobb volt a Reading, pedig akkor idegenben játszott, ezért véleményem szerint hazai pályán bedarálhatja alsóbb osztályú riválisát a piros-kék-fehér gárda és bejuthat az elődöntőbe.

    • Eredmény:

      3 - 0( 2 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 7.44