Serie A

Zola edzőként nem lesz legenda Cagliariban

  • Javi Moreno
megosztom

Menesztették Gianfranco Zolát a gyengélkedő szardíniai csapat éléről. Felkészül Zdenek Zeman?

Hétfőn délután jelentették be, hogy menesztik Gianfranco Zolát a Cagliari éléről. A döntés a Sampdoria elleni 2-0-s vereséget követően született meg, az új edző személye pedig igen érdekes lehet.

"Vonakodva született meg a döntés, hiszen egy olyan játékost kellett elbocsátanunk, aki fontos mérföldkő a klub történetében, csillogást és nemzetközi presztízst hozott Szardínia szigetére. Köszönjük neki és stábjának a profi hozzáállást, a kemény munkát, és sok sikert kívánunk további karrierjéhez" - áll a klub közleményében.

A lehetséges utódai között Walter Zenga, Claudio Ranieri és Delio Rossi nevét találjuk, de egyes források szerint Zdenek Zeman is befutó lehet, akit éppen Gianfranco Zola váltott decemberben a Cagliari kispadján. Ha valóban a cseh szakvezető ül vissza a kispadra, annak alighanem minden olasz futballbarát örülni fog, hiszen az ő edzői filozófiája az egyik legbátrabb az aktív trénerek közül.

A játékos pályafutását Szardínián lezáró Zola tíz bajnoki találkozón irányította Cossuékat, mialatt összesen nyolc pontot szerzett a csapat, ezzel pedig a Serie A 18. helyén, négy ponttal a még bennmaradást jelentő Atalanta mögött találjuk a csapatot. A piros-kékek kiesésére jelenleg 1.55-szörös szorzót kínál az   .

2015-03-07;55
2015-03-08;55
2015-03-09;55
165993

 

megosztom