Sportfogadás

Las Vegas nem bízik Peyton Manningben

  • Javi Moreno

Manning szinte biztosan marad a Broncosnál, ennek ellenére a fogadók egyáltalán nem favorizálják a Denvert.

Szinte tényként írja már az amerikai sajtó, hogy Peyton Manning jövőre is a Denver Broncosban fogja keseríteni az ellenfelek védelmét, ráadásul az ESPN azt is tudni véli, hogy egy kisebb fizetéscsökkenést kell majd elszenvedjen a legendás irányító. A néhány nap múlva már 40. életévébe lépő zseni maradásának alighanem örülnek majd a szurkolók, ahogy a Denver vezetőségében sem volt kérdés, hogy szeretnék a csapatnál tartani Peytont. Azonban egy dolog biztos, Manning nem lett fiatalabb tavaly óta...

Az első oddsok szerint a Denver Broncos volt az egyik legesélyesebb csapat az 50. Super Bowlra, január közepén ugyanis hétszeres szorzóval jött ki az ő sikerül, aztán viszont jött az Indianapolis elleni vereség, és a bukik rögtön átértékelték az esélyeket. "A fogadók nem bíznak igazán a Denverben. Manning kora és egészségi állapota veszélyfaktor, ráadásul Julius Thomas esetleges elvesztése miatt is inkább más csapatokat favorizálnak a játékosok" - nyilatkozta Jay Kornegay, a SuperBook fogadóiroda alelnöke.

Ugyanakkor az, hogy Manning a következő esztendőt is Denverben játssza végig, nem volt hatással a bukik oddsaira, ez ugyanis senkit nem ért váratlanul. "Amikor meghatároztuk oddsainkat a Patriots Super Bowl-sikere után, már azzal a feltételezéssel operáltunk, hogy Peyton lesz a kezdő QB 2015-ben is. Egy pillanatig sem vizsgáltuk meg annak lehetőségét, hogy nem így lesz, ennek ellenére még a bejelentés után is igen kicsi a bizalom Manningék irányában" - mondta a Bovada Sportsbook egyik elemzője. Az irodánál egyébkén február elején még 11-szeres volt a Broncos oddsa, ami mára 13-ra növekedett.

Manning tehét folytatja, ám a bukik szerint legalább három csapat esélyesebb náluk az 50. nagydöntőn. A favoritok természetesen a tavalyi finálé résztvevői, a harmadik helyen pedig a hihetetlenül pechesen kieső Green Bay Packerst találjuk.

Ki nyeri az 50. Super Bowlt?
A    oddsai
Seattle Seahawks 6.00
New England Patriots 6.50
Green Bay Packers 8.00
Denver Broncos 13.00
Dallas Cowboys 17.00
San Francisco 49ers 19.00
Indianapolis Colts 21.00