Darts

Legendákkal nyernénk a negyedik fordulóban

Három angliai állomás után Észak-Írországba teszi át székhelyét a Premier League Darts mezőnye. Csütörtök este öt mérkőzéssel folytatódnak a küzdelmek Belfastban.

Taylor revánsra készül a tavalyi vereségért. - Fotó: pdc.tv

A forduló tutija

A tavaly előtti vb-finalista Peter Wright egyre nehezebb helyzetben, három forduló alatt ugyanis csupán egy pontot tudott összekaparni, amivel az utolsó helyen kullog. Nem valószínű, hogy most fog elmozdulni, hiszen a hatszoros Premier League-győztes Phil Taylorral kell meccselnie. Az angol legenda eddig a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta a mezőnyben, mindhárom állomáson 100 feletti átlagot hozott, Bournemouth-ban és Liverpoolban pedig ez sima győzelmet ért számára. Taylor a hétvégén sem pihent, a UK Open selejtezőiben játszott, ahol az egyik napon nem talált legyőzőre. Wright is ott volt ezeken a versenyeken, de nem sok maradandót alkotott. Nem kérdés, hogy melyikük van jobb formában, "The Power" visszavághat a skótnak a tavaly itt, Belfastban elszenvedett vereségért.

Phil Taylor-Peter Wright
hatharom.com-tipp: Taylor nyeri a meccset
Betway @ 1.36

A címvédő Belfastban megszerezheti az első győzelmét. - Fotó: pdc.tv

A forduló lutrija

Nem csak Wright, hanem a címvédő Raymond van Barneveld és az újonc Stephen Bunting is siralmasan teljesített eddig. A holland klasszis az elmúlt két állomáson már jobban játszott, és rengeteg lehetősége akadt megszerezni a győzelmet, de végül egyik esetben sem sikerült neki. Különösen fájó lehet számára a múlt heti döntetlen, hiszen 6-2-es vezetésről nem tudta lezárni a meccset. Bunting közelébe sem került eddig a győzelemnek, nem igazán tudta a legjobbját hozni, úgy tűnik túl nagy kihívás neki egyelőre a Premier League. Csupán kétszer találkoztak eddig, legutóbb a 2015-ös világbajnokság negyeddöntőjében. Akkor egy borzasztó kiélezett meccsen "Barney" nyert, és úgy véljük most sem lesz ez másképp, ugyanis Bunting nincs olyan jó passzban, mint a vb-n volt, míg a holland Liverpoolban már kifejezetten meggyőzően dobott.

Stephen Bunting-Raymond van Barneveld
hatharom.com-tipp: Barneveld nyeri a meccset
Betway @ 2.37

Szerényen teljesített eddig Dave Chisnall a maximumok dobását illetően. - Fotó: pdc.tv

A forduló specialitása

Az első két állomáson, Leedsben és Bournemouth-ban nem sziporkáztak, ami a maximumokat illeti, hiszen csak 20, illetve 21 darab született. Múlt héten Liverpoolban alapvetően sokkal gyengébb színvonalú meccseket produkáltak, mint korábban, viszont 180-ból 31 darab is született. Ehhez azonban kellett, hogy szoros derbik legyenek, három találkozón is döntetlen született. Véleményünk szerint ezúttal ennyire kiélezett meccsek nem lesznek. A tipp mellett szól az is, hogy az igazi 180-as menők nem szórják olyan mennyiségben, ahogyan az elvárható lenne. Az e tekintetben tavaly legjobban szereplő Dave Chisnall idén eddig csak hetet dobott, de a regnáló világbajnok Gary Anderson és Bunting sem érte még el a tízet. Úgy véljük az első két állomáshoz hasonlóan, Belfastban is a 20-hoz lesznek közelebb. 

180-as dobások száma az est folyamán
hatharom.com-tipp: 28,5 alatt
Betway @ 2.00

További darts-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!