Bajnokok Ligája

Megkegyelmezett a Barcelona a Manchester Citynek

Kabaréba illő gólok Torinóban, kihagyott helyzetek egész sora Manchesterben. 2-1-es előnnyel várhatja a visszavágót a Barcelona és a Juventus.

Két kérdőjeles játékos, James Milner és Jordi Alba is felgyógyult a hét rangadójára, így majdnem a legerősebb tizenegyek kezdhették meg a sok góllal kecsegtető Manchester City-Barcelona találkozót.

Nagy elánnal kezdett a Barcelona, látni lehetett a játékukon, hogy hamar be akarnak találni Manchesterben is. Ez végül Luis Suáreznek jött össze negyedóra elteltével.

A Barcelona óriási kedvvel futballozott az egész első félidőben, Messi és Suárez nagyon élvezte a játékot, a következő gól pedig nem is késett sokáig. Jordi Alba szélről bepasszolt labdája találta meg ismét az uruguayi játékost, aki kettőre növelte az előnyt.

A második félidőben egymást váltották a Barca-kontrák és a City-szögletek. Az angolok azonban tényleg csak sarokrúgásokig jutottak, helyzetekig nem. Végül egy saját térfélen eladott labda kellett, hogy visszajöjjön a párharcba Pellegrini csapata. Fernandinho sarkazott nagyon szépen Agüero elé, miután egy katalán eladta a labdát a saját térfelén, 1-2!

A folytatásban nem sok izgalmas történt a meccsen, egészen az utolsó pillanatokig. A City nem tudott újabb gólt szerezni, a Barcelona pedig biztonságosan tartotta a labdát. A lefújás előtt aztán Zabaleta felrúgta Messit, ám a sértett nem tudta értékesíteni a megítélt tizenegyest, így maradt a 2-1. Felix Brych játékvezetővel tehát végre nyerni tudott a katalán csapat, amely a fantasztikus első félidei játékot látva akár 3-4 góllal is győzedelmeskedhetett volna, de a 2-1-es siker is komoly fórt jelent a hazai visszavágóra. 

[1877948] 2015-02-17 20:45:00 Manchester City - Barcelonax;

A kezdők alapján támadó szándékkal, Mkhitaryannal, Sahinnal, Reusszal és Immobilével a csapatban kezdett a Dortmund a Juventus Stadionban. A csendes kezdést két igencsak mókás gól kísérte mindössze négy perc leforgása alatt. Előbb Morata labdáját paskolta éppen Tévez elé Weidenfeller, majd Giorgio Chiellini lépett banánra utolsó védőként, Marco Reus pedig kihasználta az ajándékot.

De nem volt még vége a bakiknak, Moratára senki nem figyelt a harmadik gól előtt, így a Juve vonulhatott előnnyel a félidőre. A fordulás után a Juventus még defenzívebb taktikát választott, mint az első 45 percben. Sokszor az első játékos is 40-45 méterre helyezkedett el Buffon kapujától, úgy tűnt, nem bánják az olaszok a 2-1-es vezetést. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de az óvatos futball csak helyzeteket eredményezett, gólt nem. Nagyon nyitott visszavágóra van kilátás Dortmundban.

[1877952] 2015-02-24 20:45:00 Juventus - Borussia Dortmundx;
Percről percre: BL_2015_02_24x