Darts

Jön az év meccse, összecsap van Gerwen és Anderson

Harmadik állomásához érkezett a Betway szponzorálta Premier League dartsverseny. Ismét öt mérkőzés kerül terítékre, a helyszín ezúttal az angliai Liverpool lesz.

A forduló tutija

Ezúttal nem győztesre tippelünk, hanem egy különleges fogadásra esett a választásunk, mégpedig, hogy az est folyamán lesz olyan játékos, aki 106,50 feletti körátlaggal zár. Magas számnak tűnhet, de jó esély mutatkozik rá, hogy sikerül valakinek túlszárnyalnia. Az első állomáson, Leedben Adrian Lewis 113.80-as átlagot produkált, míg a világelső Michael van Gerwen 107.72-t. Egy héttel később, Bournemouth-ban sem maradtunk parádés teljesítmények nélkül, a regnáló világbajnok Gary Anderson (106.94), a hatszoros Premier League-győztes Phil Taylor (108.33) és van Gerwen (109.44) is megugrotta ezt a határt. Többen is nagy formában vannak a mezőnyben, például a holland világklasszis, aki a hétvégén a German Darts Championship döntőjében 117.94-es (!) átlagot produkált, ami egészen zseniális teljesítmény. De nem csak az ő játékában van benne, Taylor, Anderson és Lewis is jó formának örvend, illetve James Wade is bármikor képes megrázni magát. 

Legmagasabb átlag az est folyamán
Hatharom-tipp: 106,5 felett
Betway @ 1.83

A forduló lutrija

A liverpooli állomás legjobban várt ütközete van Gerwen és Anderson csatája lesz, vagyis a világelső a regnáló világbajnok ellen. Mindketten bombaformában vannak, a Premier League-ben pedig eddig nem hibáztak. A ranglistavezető holland a belga Kim Huybrechtset és az angol Stephen Buntingot is könnyedén győzte le, míg Anderson egy szoros (Taylort 7-5-re verte) és egy sima (7-1-re nyert Peter Wright ellen) meccsen szerezte meg a két pontot. Elég friss emlékeik vannak egymásról, hiszen vasárnap ők játszották a döntőt Németországban. Ahogyan azt fentebb írtuk, van Gerwen parádés játékos nyújtott, és hiába dobott jól a skót is, a világelső közel 118-as körátlagával nem tudott konkurálni. Várhatóan megint csúcsra járatják majd egymást, ahogyan tették azt egyébként a világbajnoki elődöntőben is. Akkor Anderson győzött, és bár van Gerwen zseniálisan nagy formában van, úgy véljük a skótnak lehet esélye a győzelemre, hiszen neki is nagyon megy a játék.

Michael van Gerwen-Gary Anderson
Hatharom-tipp: DNB Anderson (döntetlen esetén a tét visszajár)
Betway @ 2.20

A forduló specialitása

Mind Wright, mint pedig Raymond van Barneveld számára létfontosságú a győzelem, ugyanis az eddigi két állomáson egyiküknek sem sikerült pontot szereznie, így a mezőny végén kullognak. A hollandnak nagy esélye volt az előző körben a győzelemre, de képtelen volt befejezni a meccset. Igazán jól dobni még egyiküket sem láthattuk az idei Premier League-ben, így ettől a derbitől sem várunk sokat. Ha csak a statisztikát nézzük, akkor Wright kettő, "Barney" pedig négy 180-as dobásnál jár, ami finoman szólva sem túl sok. Aligha fog ezen a mérkőzésen sok maximum születni, jó esély mutatkozik arra, hogy az 5,5-ös határ alatt maradnak, még akkor is, ha szoros, sok leges meccs lesz. 

Peter Wright-Raymond van Barneveld
Hatharom-tipp: 180-as dobások száma 5,5 alatt
Betway @ 1.57

 

További darts-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!