Darts

Lewis-Taylor a forduló slágermeccse

  • Cesc18

Csütörtökön ismét öt meccs kerül terítékre a Betway Premier League Darts keretén belül, a helyszín ezúttal az angliai Bournemouth lesz, amely kilencedik alkalommal látja vendégül a világ legjobb játékosait.

Anderson (balra) ismét elláthatja honfitársa baját. - Fotó: pdc.tv

A forduló tutija

Skót házirangadóval kezdődik a Premier League Darts második állomásának programja. A regnáló világbajnok Gary Anderson és a tavalyelőtti vb-finalista Peter Wright feszül egymásnak. Előbbi múlt héten egy végletekig kiélezett meccsen tudott győzni a hatszoros bajnok Phil Taylor ellen, míg utóbbi sima 7-1-es vereséget szenvedett Dave Chisnalltól. Wright most sem sok jóra számíthat, ugyanis nem örvend túl jó formának, Chizzy ellen is csupán 87.20-as körátlagot tudott hozni. Anderson viszont elemében van, világbajnokhoz méltóan játszik, nem csak jó számokat hoz, de a fontos nyilaknál is ott van fejben. Legutóbb január elején az AllyPallyben futottak össze, akkor Gary sima 5-1-gyel ütötte ki honfitársát. Komoly csata ezúttal sem várható, meglepetés lenne, ha Wright pontot tudna szerezni. 

Peter Wright-Gary Anderson
Hatharom-tipp: Anderson nyeri a meccset
Betway @ 1.57

Presztízs csata a legenda és tanítványa között. - Fotó: pdc.tv

A forduló lutrija

A nap rangadóján a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és tanítványa, Adrian Lewis méri össze tudását. Ahogyan fentebb említettük, az angol legenda vereséggel kezdett, és úgy véljük a második állomáson sem sikerül majd győznie. Kettejük közül egyértelműen Lewis van jobb formában így az év elején. A 30 éves játékos elődöntőzött a Mastersen, múlt héten Leedsben pedig elsöprő győzelmet aratott a holland Raymond van Barneveld ellen. A meccs végén 113.80-as körátlag és 53.85 százalékos kiszálló mutató állt a neve mellett, nem csoda, hogy a holland riválisa csak egy leget nyert. Az egymás elleni mérlegük 46-11-es Taylor-fölényt mutat, de ennek nincs különösebb jelentősége, hiszen Lewis nem egyszer győzte már le rutinos honfitársát a Premier League-ben, és, ha hozza az elmúlt hetekben mutatott formáját, akkor most is jó eséllyel indul harcba ellene.

Adrian Lewis-Phil Taylor
Hatharom-tipp: Lewis nyeri a meccset
Betway @ 2.50

Kihasználjuk, hogy Wade nem a legnagyobb 180-as menő. - Fotó: pdc.tv

A forduló specialitása

Az angol James Wade és a belga Kim Huybrechts egyaránt nehéz ellenfelet kapott az első fordulóban, előbbi ugyanis azzal a Stephen Buntiggal találkozott, akitől tavaly négyből négyszer kapott ki, míg utóbbi a világelső Michael van Gerwennel meccselt. A belga játékosnak esélye sem volt a holland klasszis ellen, Wade viszont közel állt a győzelemhez, ám végül meg kellett elégednie a döntetlennel. Elég hullámzóan játszott, többek között ennek is betudható, hogy nem tudta megszerezni a két pontot. A maximális 12 leg alatt csupán két 180-at dobott, e tekintetben az év első tornáján, a Mastersen sem villogott. Úgy véljük Wade részéről ezúttal sem sok 180-as dobást fogunk látni, maximum kettőt, mint az előző meccsén.

James Wade-Kim Huybrechts
Hatharom-tipp: Wade 180-as dobásainak száma 2,5 alatt
Betway @ 1.53

Fogadj a    -nél a Premier League Darts küzdelmeire, az angol irodánál nagyszerű szorzók, széles kínálat és ingyenes fogadások várnak rád.

További darts-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
  • Pro
    Cipolla
    2015. február 12., Csütörtök 18:55

    Premier League | Michael Van Gerwen - Stephen Bunting

    2015. február 12., Csütörtök 20:40
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Végeredméyn: Van Gerwen
    • Odds:1.50
    • Eddig éri meg:1.4
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Van Gerwen a gyengébb VB után bombaformába került, hiszen január végén megnyerte a Masterst, majd remek játékkal jött tovább az 1. fordulóba is a Premier Leagueben, ahol Huybrechtset verte meg 107-es átlaggal. Bunting 6-6-os döntetlennel kezdett Wade ellen. Először van itt a Premier Ligában. Nem játszott rosszul, de Van Gerwen jelenleg más szintet képvisel. Hétvégén voltak kis tornák, ahol összefutottak és 6-1-re nyert a holland. Nem tudni mennyire vette komolyan Bunting azt a meccset, de azt látni kell, hogy Van Gerwen bombaformában van és semmi jel nem utal arra, hogy most ne nyerjen. Tavaly egyszer találkoztak a World Grand Prix, ahol 4-0-ra nyert Van Gerwen (ott szettekre játszottak). Most is úgy gondolom, hogy nyerni fog a holland.

    • Eredmény:

      7-3

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.00